Menu

Concert Alexandra Dăriescu



Tânăra şi carismatica pianistă Alexandra Dăriescu revine pe scena muzicală londoneză. Pe 3 octombrie, Alexandra Dăriescu va deschide seria de concerte de pe scenele britanice cu un concert suţinut alături de St.Paul’s Orchestra la Southbank Centre. Pianistă va interpreta Concertul Nr.1 pentru pian de şostakovici, iar programul mai include Uvertura pe teme evreieşti, Op.34 de Prokofiev, Septet Nr.2 de Hanns Eisler şi baletul Appalachian Spring de Aaron Copland.

Capabilă să interpreteze cu subtilitate chiar şi cele mai complicate partituri, Alexandra Dăriescu este deja un nume cunoscut atât publicului meloman britanic, cât şi în mediul de specialitate, de curând fiind recunoscută de către revista BBC Music ca “o stea în devenire”. Concertului suţinut în martie anul acesta la Wigmore Hall a impresionat publicul prin “interpretarea impetuoasă şi tandră în acelaşi timp”, aşa cum nota Michael Church în ediţia mai – iunie a revistei International Piano. Născută în anul 1985, Alexandra Dăriescu este absolventă a programului masteral al Guildhall School of Music & Drama, iar în anul universitar 2010/2011 a fost bursieră a aceleaşi instituţii. Pe lângă recitaluri solo şi apariţii în concerte, interpretarea Alexandrei reprezintă şi o sursă de inspiraţie pentru compozitori.

În octombrie 2011 Liverpool Mozart Orchestra va prezenta în premieră un concert scris special pentru ea de Emily Howard. Începând cu anul acesta, Alexandra Dăriescu este artist afiliat Institului Cultural Român.

Orchestra of St Paul’s (OSP) este o cunoscută orchestră de cameră cu un repertoriu variat. Stagiunii permanente de concerte de la St Paul’s Church din Covent Garden, unde orchestra are sediul permanent, i se adaugă recitaluri susţinute la Southbank Centre sau la St John’s, Smith Square. Orchestra a dobândit reputaţia unui ansamblu extrem de versatil sub bagheta dirijorului şi directorului muzical Ben Palmer.

Concertul va avea loc luni, 3 octombrie, începând cu ora 19.45, la Purcell Room, Southbank Centre (Belvedere Road Londra SE1 8XX). Bilete: £18, £15, £12 (număr limitat de bilete reduse).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version