Doar 5 zile de carantină pentru cei care sosesc în Marea Britanie, dacă își fac un test COVID la privat

Carantina pentru cei care sosesc în Marea Britanie ar putea fi eliminată de la anul, spune Grant Shapps, ministrul Transporturilor din Marea Britanie, iar perioada de izolare va scădea la 5 zile, începând cu 15 decembrie. Însă cei care sosesc va trebui să își facă un test în valoare de până la 120 de lire sterline.

Începând cu 15 decembrie, cei care sosesc în Marea Britanie vor putea plăti aproximativ 120 de lire sterline pentru un test COVID privat, pentru a-și reduce perioada carantinei la cinci zile, de la două săptămâni.

Conform planului guvernului, cei cu rezultat negativ vor putea imediat să-și desfășoare viața normală.

Ministrul Transporturilor a declarat că mișcarea este doar primul pas pentru renunțarea completă la carantină.

Veste EXTRAORDINARĂ pentru românii din Marea Britanie. Nu se mai stă 14 zile în carantină la sosirea în România

Shapps a declarat că până la începutul anului 2021  testele rapide vor fi suficient de fiabile astfel încât oamenii să poată fi examinați în fiecare zi timp de o săptămână, fără a fi nevoie să mai intre în carantină.

Pasagerii trebuie să plătească însă pentru un test efectuat la o firmă medicală privată autorizată, pentru a evita presiunea asupra NHS.

Se așteaptă ca prețul să fie între 65 și 120 de lire sterline, ceea ce înseamnă că o familie de patru persoane ar trebui să plătească până la 480 de lire sterline pentru a fi testată după vacanță.

Este de așteptat însă ca testele post-călătorie să fie mult mai ieftine pe măsură ce producția crește anul viitor – potențial până la 5 lire sterline, scrie Daily Mail.

Experții în turism speră ca noua schemă să ducă la o creștere a rezervărilor în perioada aglomerată de Crăciun, deși șefii British Airways și Virgin Atlantic cred că și o carantină de cinci zile va continua să împiedice creșterea cererilor.

Directorul executiv al RyanAir, Michael O’Leary, a cerut un sistem de testare înainte ca oamenii să călătorească.

Noul regim se va aplica călătorilor care sosesc în Anglia din toate țările de pe lista „roșie” a guvernului.

O listă a furnizorilor de teste autorizați va fi publicată de Ministerul Transporturilor luna viitoare.

Rezultatele testelor PCR se obțin între 24 și 48 de ore, dar șefii companiilor de transport cer ca guvernul să aprobe testele mai rapide.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ATENȚIE! Nu se intră la vot fără MASCĂ DE PROTECȚIE! Ce măsuri sanitare vor trebui respectate la secțiile de vot din diaspora pe 5 și 6 decembrie

Economia Marii Britanii, mai afectată de lipsa unui acord comercial cu UE, decât de criza COVID-19