in

Doi hoți români „profesioniști” au nenorocit o femeie din Worcester. Unul dintre ei doar ce se reîntorsese în Marea Britanie de unde fusese extrădat după un furt

Doi hoți din România, considerați „profesioniști” riscă să fie extrădați de autoritățile britanice după ce au furat peste 10.000 de lire sterline din contul unei femei.

Cu banii, femeia trebuia să plătească tratamentul fiicei sale, grav bolnave.

Remus Turturică, „infractor profesionist”, i-a furat cardurile bancare femeii, într-o parcare a unui supermarket. Pentru a-i distrage atenția victimei, borfașul a pretins că cere indicații către cel mai apropiat spital, pentru a face un test de coronavirus.

Împreună cu co-inculpatul Marius Nițu, Turturică a folosit apoi cardurile la magazine CeX din Worcester, Hereford, Gloucester, Cheltenham și Kidderminster și la diferite bancomate pentru scoate bani din contul bancar.

Inculpații au declarat că încercau să strângă bani pentru a cumpăra o mașină că să revină în România, deoarece aeroporturile erau închise din cauza Covid-19. Cu toate acestea, nu se știe unde au ajuns banii sustrași de cei doi.

EXCLUSIV. Un român din Anglia acuză că a fost călcat de hoți, iar poliția nu ia nicio măsură: „Mi-au furat scule de 100.000 de lire sterline și primesc o hârtie că le pare rău?”


Turturică, în vârstă de 62 de ani, domiciliat în Birmingham, a recunoscut furtul cardurilor bancare și trei acuzații de fraudă, în timp ce Nițu, de 37 de ani, de asemenea din Birmingham, a recunoscut trei acuzații de fraudă.

Ambii bărbați au apărut la Worcester Crown Court vineri, 23 octombrie.

Turturică are un șir de condamnări pentru infracțiuni similare în Marea Britanie, Franța, Spania și Austria.

Procurorul a declarat că victima se afla în supermarketul Morrisons, în Hereford, în jurul orei 10.40 dimineața, pe 15 iulie a.c. A fost abordată de Turturica, care a cerut indicații către spital, distrăgând-o și furându-i ambele carduri bancare din geantă.

A observat târziu lipsa cardurilor, iar din conturile sale dispăruseră 9.654,99 de lire sterline.

În 2016, Turturică fusese pentru șapte luni la St. Albans pentru aceleași infracțiuni și fusese extrădat. Cu toate acestea, el s-a întors în Marea Britanie, și a comis o nouă faptă, descrisă de procuror ca fiind „clar planificată”. Se întorsese în Marea Britanie cu doar opt zile înainte de a comite noi infracțiuni.

Turturică a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, iar Nițu la nouă luni.

Judecătorul le-a spus că își vor ispăși jumătate din pedepse în închisoare și jumătate supravegheați de serviciul de probațiune, dacă li se permite să rămână în țară. Femeia nu și-a recuperat încă banii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie pregătește un studiu deosebit de periculos: Voluntari sănătoși vor fi infectați cu coronavirus

ALERTĂ în Anglia: Alte orașe intră în faza a treia a restricțiilor pentru COVID-19