Menu
in

Excremente de șoareci în bucătăria „celui mai romantic” restaurant din Londra

Un restaurant recunoscut drept „cel mai romantic” din Londra a primit un rating foarte prost de igienă după ce în bucătărie au fost găsite excremente de șoareci.

Clos Maggiore din Covent Garden a primit un rating de 1 din 5 de la Consiliul orașului Westminster, pe 28 februarie, scrie BBC.

Un oficial sanitar a găsit o infestare cu șoareci, cu excremente pe podeaua bucătăriei și într-o cameră de depozitare.

Restaurantul francez a anunțat acum că nu mai are dăunători.

Mâncărurile de la restaurantul elegant includ homar, caviar, căprioară și o piure de cartofi cu trufe la prețul de 8,50 lire sterline porția. De asemenea, se mândrește cu o listă de vinuri „premiată”, inclusiv o sticlă de roșu care costă 39.000 de lire sterline.

Un raport de igienă al unui inspector a arătat că, pe lângă șoareci, existau plăci de tocat degradate și practici proaste de curățare.

„În timpul inspecției s-au observat excremente de șoareci pe podeaua din bucătărie și în camera de depozitare uscată. Trebuie folosite metode de tratament adecvate pentru a elimina acești dăunători”, a relatat inspectorul primăriei în raport.

Kebab cu gândaci și șobolani într-un magazin din nordul Londrei

Acesta a mai constatat că există un risc de contaminare a alimentelor la restaurant, deoarece peștele crud a fost ambalat în vid folosind aceeași mașină pentru mâncarea „gata de consum”.

Raportul avertizează: „Există un risc semnificativ de contaminare încrucișată cu bacterii patogene prezente în alimentele crude… dacă aceeași mașină de ambalat în vid este folosită pentru a procesa alimente crude și cele gata de consum”.

Un purtător de cuvânt al Clos Maggiore a declarat că restaurantul a făcut toate modificările recomandate și că de atunci o agenție externă de control al dăunătorilor nu a găsit nicio dovadă de activitate a acestora.

„Vreau să reiterez că noul nostru bucătar executiv (care și-a asumat aceste responsabilități relevante) a readus echipamentele de bucătărie în poziția inițială și a îmbunătățit fluxul de aer”, a mai arătat acesta.


Excremente de șoareci în bucătăria „celui mai romantic” restaurant din Londra…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version