Menu
in

Femei din Ucraina riscă să fie exploatate sexual în Marea Britanie: „Am un pat mare. Am putea dormi împreună”

Femei din Ucraina care folosesc grupuri de Facebook pentru a căuta o casă în Marea Britanie sunt expuse riscului de exploatare sexuală, arată o investigație a publicației The Times.

La câteva minute de la postarea unui mesaj pe cel mai mare grup de Facebook pentru gazde din Marea Britanie, un reporter sub acoperire al publicației, care se dădea drept Natalya, 22 de ani, din Kiev, a fost bombardat cu mesaje inadecvate și sugestive din punct de vedere sexual de la bărbați care căutau relații.

Unii au mințit că au mai multe dormitoare în casele lor cu un singur dormitor, în timp ce ații le propuneau să împartă un pat, scriind: „Am un pat mare. Am putea dormi împreună.”

Un altul a trimis un mesaj vocal care spunea: „Sunt gata să te ajut și poate mă poți ajuta și pe mine”.

„Natalya” a postat că este în căutarea unei case sigure și sponsorizare pe mai multe grupuri de Facebook, inclusiv pe UK Accommodation pentru refugiați ucraineni, care are 50.000 de membri.

„Ești singură?”

Trei minute mai târziu, un bărbat i-a trimis un mesaj reporterului sub acoperire: „Ești singură?”

Bărbatul de 47 de ani i-a propus în mod repetat o relație, spunând „[mă voi] căsători cu tine”, și adăugând că, în calitate de „sponsor” al Natalyei, el va dormi pe canapea din apartamentul său cu un singur dormitor. „Eu dorm pe canapea”, a scris el. „Nu îți face griji. Nu sunt [un] maniac sexual. Nu sunt genul ăsta de om.”

Români judecați pentru exploatare sexuală, viol și organizarea unui bordel

În cadrul schemei guvernamentale „Homes for Ukraine”, gazdele britanice trebuie să se conecteze cu refugiații ucraineni, iar zeci de mii de oameni recurg la grupuri Facebook pentru a ajunge în Marea Britanie.

Cei care doresc să se ajungă în Marea Britanie trebuie să aibă un sponsor înainte de a aplica pentru viză.

Schema Guvernului Johnson pune femeile în pericol de exploatare sexuală

Întrebat cum era patul și unde va dormi Natalya, un bărbat de 43 de ani a ocolit întrebarea după care a sugerat că ar putea împărți patul: „Am un pat mare. Am putea dormi împreună”.

Când a fost confruntat de un reporter, bărbatul a insistat că are un al doilea pat în garsonieră. „Pot să ajut pe cineva. Aș fi bucuros să fac asta. Și dacă mai târziu acea persoană se îndrăgostește de mine. Asta va spune soarta. dar tot ce se vorbește între doi adulți”, a spus acesta.

Louise Calvey, de la Refugee Action, a declarat: „Avem este o schemă administrată de guvern care pun femeile în pericol de exploatare sexuală”.

„Verificările cazierului judiciar nu preiau prădătorii sexuali care nu au antecedente penale, permițându-le să se înregistreze și să treacă de controale pentru a sponsoriza un refugiat în casa lor”, a adăugat Calvey.

Patricia Durr, directorul executiv al Every Child Protected Against Trafficking, a spus că este „foarte îngrijorată de lipsa de garanții și protecție din schema Case pentru Ucraina”.


…Femei din Ucraina riscă să fie exploatate sexual în Marea Britanie: „Am un pat mare. Am putea dormi împreună”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version