Menu
in

Furtuna Dudley, dezastru în Marea Britanie. Mii de oameni fără curent electric, autoturisme distruse, trenuri anulate

Mii de oameni au rămas fără curent electric noaptea trecută, după ce furtuna Dudley a lovit țărmurile Marii Britanii, cu vânt puternic și ploi abundente.

Rafalele de până la 140km/h au provocat întreruperi ale energiei electrice la 14.000 de case, până la ora 21.00, ieri, iar 4.000 dintre acestea încă așteaptă să fie reconectate, scrie Metro.

Mai mult, Northern Powergrid a avertizat că răul este doar la început, din cauză că vârful furtunii nu a lovit încă, iar mâine va ajunge în Marea Britanie furtuna Eunice.

Există 42 de alerte de inundații în vigoare, în întreaga Anglie, majoritatea de-a lungul coastei de vest și care se întind prin Midlands, între Oxfordshire și North Yorkshire.

Avionul în care se afla toată echipa Manchester City, aproape de dezastru din cauza furtunii Dudley

Directorul serviciului de inundații, Katharine Smith, a declarat: „Vânturile puternice ar putea aduce inundații de coastă în părți de vest, sud-vest și de sud ale Angliei, precum și pe râul Severn, până la primele ore ale dimineții de vineri și până la începutul după-amiezii.”

Scoția a emis cinci alerte de inundații și o avertizare, în timp ce Țara Galilor a emis 11 alerte de inundații.

Biroul de Meteorologie a emis miercuri seara o avertizare de cod portocaliu pentru vânt puternic care acoperă centrul Scoției, părți ale Irlandei de Nord și nordul Angliei deasupra orașului Hull, cu avertismente de cod galben de vânt până la Birmingham.

Condițiile ar putea deveni și mai periculoase vineri, când furtuna Eunice se așteaptă să aducă vânt care va depăși 150km/h în zonele de coastă și în jur de 140km/h în interior.

Pericol de inundații masive în Marea Britanie din cauza furtunii Dudley

Imaginile și videoclipurile distribuite online arată amploarea pagubelor cauzate de furtuna Dudley, cu copaci căzuți, valuri mari care lovesc zonele de coastă, vânt puternic, ploi și cer întunecat și sumbru.

O fotografie a arătat o mașină parcata zdrobită sub cărămizi aruncate de pe marginea unei case din Salford, Greater Manchester.

National Rail a declarat, joi, la ora 7:00, că zeci de companii feroviare au fost afectate în nordul Angliei, Midlands, Țara Galilor și în cea mai mare parte a Scoției, inclusiv LNER, Transport for Wales și ScotRail.

Din cauza deteriorării cablurilor electrice aeriene între Bedford și St. Albans, unele trenuri sunt blocate în prezent pe liniile East Midlands Railway și Thameslink.

Există un risc deosebit de mare ca vehiculele înalte și alte vehicule „vulnerabile”, cum ar fi rulotele și motocicletele, să fie pur și simplu luate pe sus de vânt, în zone precum estul Angliei, Midlands, sud-est și sud-vest.

Orarul feriboturilor din Scoția a fost de asemenea grav perturbat, 20 din cele 29 de rute suferind anulări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version