in

Hoţii români sperie Europa. Fură 25.000 de euro pe minut din bancomatele străinilor

Hoții români fură până la 25.000 de euro pe minut din bancomatele străinilor. Infractorii le dau bătai de cap polițiștilor din Marea Britanie şi Belgia, după ce și-au rafinat metoda de a fura din bancomate.  Nu le aruncă în aer, nu le distrug. Pur și simplu se conectează la rețea printr-un dispozitiv. E mult mai eficient și mai discret, spun anchetatorii. 

Infractorii reuşesc să manipuleze bancomatul prin metoda jackpotting, adică virusararea ATM-ului printr-o inginerie bine pusă la punct.

Ce părere are Traian Băsescu despre românii din diaspora: «Suntem foarte tari. În spargeri de locuințe, în bancomate și în prostituție»

ATM-ul funcționează ca orice calculator și odată ce hackerii reușesc să se contecteze la sistemul de operare printr-un dispozitiv extern, îl pot accesa și de la distanță, explică experții în securitate IT.

„Acel stick USB practic știe cum să apeleze aparatul ce scoate bancnote din ATM.  Va spune: vreau 50 de bancnote de 50 de lei și aparatul va răspunde cu acele 50. Se deschide fanta și încep să iasă hârtiile”, a explicat Andrei Avădănei, expert în securitate IT pentru Digi24.

Hoții români fură până la 25.000 de euro pe minut

ATM-urile sunt setate să scoată 50 de bancnote pe minut. Asta înseamnă un profit de până la 25.000 de euro sau lire sterline pe minut pentru infractori.

Un român s-a folosit de schema jackpotting pentru a fura bani dintr-un bancomat din Belgia: a fost prins în satul natal, din Dâmboviţa.

„Autoritățile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a două infracțiuni de tentativă de jackpotting, după ce a fost spart un bancomat și au fost provocate pagube materiale”, a declarat Anamria Liță, reprezentantă a IPJ Dâmbovița.

„În străinătate există încă ATM-uri poziționate în spații populare, dar sunt de sine stătătoare, nu sunt protejate de un perete”, explică Andrei Avădănei.

În România, până acum nu a fost semnalat niciun caz prin această metodă de furt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Kebab cu gândaci și șobolani într-un magazin din nordul Londrei

Kebab cu gândaci și șobolani într-un magazin din nordul Londrei

Cameră de hotel din Slănic Moldova distrusă de turiști. Rezervarea s-a făcut de pe un număr de Marea Britanie

Cameră de hotel din Slănic Moldova distrusă de turiști. Rezervarea s-a făcut de pe un număr de Marea Britanie