Menu
in

Londra: Comercianții care vând cuțite minorilor, anchetați și urmăriți penal

Poliția Metropolitană a efectuat acțiuni sub acoperire de testare a agenților economici care vând cuțite minorilor.

Sâmbătă, 8 mai, polițiștii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au încercat să cumpere cuțite de la 212 comercianți cu amănuntul, din 20 de cartiere ale Londrei, pentru a verifica dacă li se vor cere documente de identitate.

Dintre acei 212 comercianți cu amănuntul, 56 au urmat procedura corectă Challenge 25, 71 au vândut cuțitul fără să ceară documente, iar în cazul a 85 s-a constatat că nu mai vând cuțite la sediile lor.

Aproape un sfert dintre cei 71 au declarat că au crezut că cumpărătorul are peste 25 de ani. Deoarece toți cumpărătorii aveau peste 18 ani, nu au fost comise infracțiuni.

Violența a atins cote maxime în Londra. Bătaie cu săbii și cuțite în plină stradă

Operațiunea face parte din activitatea desfășurată de Poliția Metropolitană, London Trading Standards, MOPAC și comercianții cu amănuntul pentru a promova schema Challenge 25 și London Responsible Retailer Agreement (https://nbcc.police.uk/guidance/knife-retailers-toolkit).

Inspectorul Matt Turner, de la Met’s Business Crime Hub, a declarat: „Abordarea infracționalității violente este cea mai importantă prioritate operațională a Poliției Metropolitane și această operațiune este un exemplu al muncii extraordinare pe care o desfășurăm. Știm că cuțitele folosite în criminalitate provin din mai multe surse, inclusiv din magazine; deci comercianții cu amănuntul au un rol important de jucat.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version