Menu
in

Londra: „Congestion Charge” crește cu 30%. Primăria Londrei vrea să recupereze banii pierduți în timpul crizei

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat că va recupera banii pierduți de TfL prin mărirea taxei de aglomerare, vestita Congestion Charge pe care șoferii trebuie să o plătească pentru a tranzita centrul Londrei, scrie Sky News.

Taxa va crește cu 30% de luna viitoare și va fi aplicată șapte zile pe săptămână, față de acum când trebuie plătită doar cinci zile pe săptămână, de luni până vineri.

Guvernul a confirmat, de asemenea, o finanțare de 1,6 miliarde de lire sterline pentru Transport for London (TfL), după ce veniturile companiei au scăzut cu 90% în ultimele două luni.

Primăria a declarat că taxa de congestie va crește de la 11,50 lire pe zi, la 15 lire sterline începând cu 22 iunie. Orele în care se va percepe vor fi de asemenea prelungite până la 7 dimineața până la 22:00, șapte zile pe săptămână, în loc de cinci.

În timpul blocajului, primăria a renunțat la taxă, când majoritatea persoanelor care locuiesc în Londra sau în jurul ei lucrau de acasă sau călătoreau doar din motive esențiale.

Responsabilii TfL, speriați de afluxul de oameni din trenuri: „Purtați măști de protecție și mențineți distanțarea”

Cu toate acestea, taxa de 11,50 lire sterline va fi reintrodusă luni, 18 mai, împreună cu zona cea pentru emisii ultra scăzute, care costă 12,50 lire sterline pentru majoritatea vehiculelor și 100 de lire sterline pentru camioane sau autocare grele.

Majorarea din iunie va „încuraja londonezii să nu facă drumuri inutile cu mașina și este de așteptat să reducă circulația în centru cu cu o treime”.

TfL va extinde temporar schema de rambursare a taxelor pentru NHS și lucrătorii sociali.

Au fost introduse și alte măsuri, precum oprirea călătoriilor gratuite pentru copii. De asemenea,  persoanele de peste 60 de ani sau cu un handicap vor călători gratuit doar în afara orelor de vârf.

Tarifele pentru autobuze vor fi, de asemenea, reintroduse.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version