Menu
in

LONDRA este sub COD ROȘU de furtună. Școli închise, trenuri și zboruri anulate, oamenii sunt avertizați să RĂMÂNĂ ÎN CASE

Milioane de britanici au fost avertizați să rămână acasă astăzi, 18 februarie, fiind în vigoare un cod roșu de furtună, din această dimineață.

Biroul de Meteorologie din Londra a emis un avertisment de „cod roșu” pentru vânt de peste 100 mph (180 km/h) pentru sudul Angliei, inclusiv Londra, arată Daily Mail.

Avertismentele sunt valabile până la ora 12:00 pentru sud-vest și de la până la 15:00 pentru sud-estul Angliei, iar meteorologii spun că sunt îngrijorați din cauza „deșeurilor zburătoare care pot pune în pericol viețile oamenilor”, precum și de „acoperișurile și liniile electrice doborâte la pământ”.

Sute de școli au fost închise în Marea Britanie, toate trenurile din Țara Galilor au fost suspendate, iar pasagerii din Anglia au fost atenționați să nu călătorească.

De asemenea, armata este în alertă pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare furtună din ultimii 32 de ani.

British Airways a anulat peste 80 de zboruri, iar șoferii au fost avertizați să facă doar călătorii esențiale. De asemenea, atracțiile turistice din Londra au fost închise, inclusiv London Eye, Kew Gardens și Legoland.

Universitățile, site-urile istorice, parcuri și alte locații turistice, inclusiv Palatul Kensington, sunt de asemenea închise astăzi, iar primarul Sadiq Khan a scris pe Twitter: „Vă rugăm să rămâneți acasă, să nu vă asumați riscuri și să nu călătoriți decât dacă este absolut esențial”.

Cea mai puternică furtună din ultimii 32 de ani se apropie de Anglia. Britanicii sunt sfătuiți SĂ NU IASĂ DIN CASE

Compania Transport for London a îndemnat oamenii să evite călătoriile neesențiale, în timp ce Agenția de Mediu le-a spus britanicilor să evite să călătorească pe coastă pentru fotografii spectaculoase – avertizând că este „probabil cel mai stupid lucru pe care îl puteți face”.

Un avertisment meteorologic cuprinde partea de sud-vest care acoperă coasta Devon, Cornwall și Somerset, precum și Țara Galilor de Sud, fiind așteptate vânturi puternice și valuri de furtună.

Un al doilea avertisment acoperă cea mai mare parte a sud-estului Angliei.

Vitezele maxime ale vântului ar putea atinge 100 mph, cu cele mai puternice rafale așteptate în zonele de coastă, în timp ce o avertizare de cod portocaliu pentru rafale de până la 80 mph acoperă întreaga Anglia până la ora 21:00, în această seară.

Centrul furtunii este așteptat să se formeze în susul Canalului Bristol și în jurul îngustării râului Severn din Gloucestershire.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Damian Hinds, a declarat pentru Sky News: „Încurajăm cu tărie oamenii să își ia măsuri de precauție și să ne asigurăm că rămân în siguranță”.

Aeroportul Heathrow a anunțat pe Twitter: „Vânturile puternice și vremea nefavorabilă pot cauza întârzieri de ultim moment, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a minimiza orice întrerupere care rezultă”.

Oamenii au fost avertizați să se aștepte la căderi de copaci, resturi zburătoare, inundații severe, acoperișuri distruse și linii electrice doborâte.


///LONDRA este sub COD ROȘU de furtună. Școli închise, trenuri și zboruri anulate, oamenii sunt avertizați să RĂMÂNĂ ÎN CASE///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version