Marea Britanie, a treia doză de vaccin se va face din septembrie. „Mărește anticorpii de până la 6 ori”


Marea Britanie, a treia doză de vaccin se va face din septembrie.

Semnal verde de la guvernul britanic și Serviciul Național de Sănătate (NHS) pentru a treia doză de vaccin Covid începând din septembrie.

Rapelul suplimentar, recomandat de experții Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (Joint Committee on Vaccination and Immunisation), își propune să consolideze și să păstreze imunitatea chiar și în fața posibilelor variante, potrivit BBC.

Vor avea dreptul la a treia doză toți cei peste 50 de ani rezidenți în Marea Britanie și persoanele mai tinere cărora li s-a prescris vaccinul antigripal în trecut.

Campania, care va fi finalizată până la începutul iernii, va începe cu pacienți vulnerabili.

Marea Britanie, vești GROZAVE! Se știe ziua din care cei vaccinați nu vor mai sta în carantină la întoarcerea din țările de pe lista galbenă. UK și UE, aproape de semnarea unui acord

Decizia vine la două zile după lansarea de către AstraZeneca a unui nou studiu experimental realizat de cercetătorii de la Oxford. Conform acestui studiu, adăugarea unei a treia doze în administrarea vaccinului întărește efectul imun al antidotului și capacitatea sa de a neutraliza atât variantele Alpha cât și Beta ale virusului (mutația africană), și mai ales Delta (mutația indiană) care în acest stadiu îngrijorează și se răspândește mai mult în lume.

A treia doză, inoculat la cel puțin 6 luni după a doua doză, mărește anticorpii de până la 6 ori, în timp ce oferă „o neutralizare mai mare a variantelor Alpha (B.1.1.7), Beta (B.1.351) și Delta (B.1.617.2)”. Nu numai atât: atât cea de-a doua cât și cea de-a treia doză prezintă efecte secundare mai mici decât la prima doză. Reacțiile sunt, totuși, rare în general și în mare măsură „cu impact scăzut” și „bine tolerate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 4]

Londra, orașul crimelor. Băiat de 16 ani înjunghiat mortal în Croydon

Număr record de persoane fără adăpost pe străzile Londrei în timpul pandemiei