Menu
in

Marea Britanie, acoperită de zăpadă în urma furtunii Arwen. Trei persoane și-au pierdut viața

Marea Britanie a fost acoperită de zăpadă până în sud, în Hampshire, în cea mai rece noapte din această iarnă, cu temperaturi care au scăzut până la -10 grade Celsius, după viscolele aduse de furtuna Arwen.

Mercurul termometrelor a coborât până la -1C în Richmond, nordul regiunii Yorkshire, iar mai multe persoane izolate la Tan Hill Inn au rămas blocate pentru a treia noapte, după ce drumurile au devenit inutilizabile din cauza zăpezii abundente, scrie Daily Mail.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ninsoare și gheață, până luni dimineața, condițiile de îngheț continuând să se extindă în Marea Britanie.

Vântul care a bătut cu peste 160km/h și zăpada au făcut ravagii în toată țara, provocând daune clădirilor, drumuri închise și întârzieri ale trenurilor.

Sunt așteptate temperaturi foarte scăzute, cu -1C în Manchester și Newcastle, iar căderi de zăpadă se așteaptă să devină mai extinse în anumite părți ale Scoției și în nord-vestul Angliei.

Totuși, se așteaptă ca un val de aer mai cald să traverseze țara până la mijlocul săptămânii, ceea ce va duce la topirea zăpezii.

Trei persoane au fost ucise de copacii dărâmați de vântul puternic, vineri.

Aproximativ 60 de persoane care se aflau la Tan Hill Inn, pubul aflat la cea mai mare altitudine din Marea Britanii, în Richmond, au rămas blocate timp de trei nopți, după ce viscolul a dus la adevărate troiene de zăpadă, unele înalte de peste un metru și jumătate.

Poliția a spus că o victimă a furtunii, din Lancaster, a fost ucisă în jurul orei 23:00, vineri seara, pe Vicarage Road din Ambleside, Cumbria.

Val de aer arctic peste Marea Britanie. Ninge în weekend

O altă persoană a murit după ce un copac a căzut pe mașina sa, pe B977, în Aberdeenshire, vineri, în jurul orei 17.00.

Francis Lagan, directorul școlii primare St Mary’s din Maghera, a murit după ce un copac care a căzut i-a lovit mașina în Antrim, Irlanda de Nord, vineri.

Poliția a îndemnat oamenii să călătorească numai dacă este absolut necesar, după ce drumurile au fost închise de resturi căzute în zonele cele mai afectate din Scoția, în acest weekend.

Vineri seara, o parte a tavanului unui Wetherspoons din Țara Galilor s-a prăbușit peste clienți, în timpul furtunii, iar localul a trebuit să fie evacuat.

Serviciile de tren LNER la nord de Newcastle au fost oprite de vânturi puternice, ploi abundente și ninsori, în timp ce serviciile ScotRail au fost întrerupte între Edinburgh și Glasgow Queen Street, Dunblane și Stirling, după ce un hambar a fost aruncat pe linie, în apropiere de Polmont, lângă Falkirk.


…Marea Britanie, acoperită de zăpadă în urma furtunii Arwen. Trei persoane și-au pierdut viața…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]
Exit mobile version