Menu
in

A MURIT de Covid după ce a născut. „Nici măcar nu am sărutat-o”, spune soţul îndurerat

„Dacă sunteți însărcinată și nu v-ați vaccinat până acum împotriva COVID, este preferabil să primiți serul Pfizer sau Moderna”, este recomandarea la zi a Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.  Între iulie și septembrie 2021, 13 femei gravide au murit de COVID în UK. E un bilanț mai negru decât în primele două valuri ale pandemiei, când nu exista niciun vaccin.

Datele oficiale arată că doar undeva la 15% dintre britanicele însărcinate sunt vaccinate și, în ciuda recomandărilor oficiale, multe gravide sunt întoarse din drum odată ce intră pe ușa unui centru de vaccinare, arată The Guardian, citat de Libertatea.

Asta pentru că vaccinarea a pornit la drum cu un alt mesaj pentru gravide. Un mesaj care a creat reticență în rândul femeilor însărcinate și ar fi putut să joace un rol în moartea Samanthei Willis, o britanică de 35 de ani, care s-a stins de COVID la două săptămâni după ce a născut cel de-al patrulea ei copil, o fiică, Eviegrace.

Pe 1 august, Samantha și soțul ei Josh erau acasă atunci când au primit printr-un SMS rezultatele pozitive ale testelor PCR.  Potrivit The Guardian, cei doi nu aveau simptome în acel moment, dar s-au testat după ce au intrat în contact cu o persoană infectată. Samantha a lăsat din mână fierul de călcat și s-a apucat să-și sune rudele și prietenii ca să anuleze petrecerea de baby shower. Dar femeia nu era îngrijorată. În asentiment cu ea era și Josh. „Abia așteptam să petrecem o săptămână în casă. Ne gândeam că în sfârșit vom avea timp să lenevim în grădină, să gătim și să ne facem ordine prin casă”, spune Josh. Samantha și soțul ei Josh.

Marea Britanie: „Sunt însărcinată, am coronavirus și sunt șocată de cât de slab pregătit este sistemul”

De la spital a primit un flyer pentru a nu se vaccina În acele zile, gândul că Samantha ar putea să se îmbolnăvească era de neînchipuit. Era o femeie tânără și sănătoasă, dar nu și vaccinată. Asta pentru că, la una dintre programările din timpul sarcinii, a primit un flyer care-i recomanda să stea departe de vaccin, întrucât nu ar exista suficiente date cu privire la efectele serului asupra gravidelor.

După moartea ei, Josh a găsit flyerul printre lucrurile Samanthei. „Aceste vaccinuri nu au fost momentan testate în timpul sarcinii. Deci, până ce există mai multe informații, femeile însărcinate nu ar trebui să se vaccineze”, spune mesajul imprimat pe flyer. Ulterior, când autoritățile sanitare au schimbat macazul în ceea ce privește imunizarea gravidelor, Samantha simțea că e oricum prea aproape de naștere și că ar trebui să lase pentru mai târziu vaccinarea împotriva COVID-19. Samantha era tânără și sănătoasă, dar nu și vaccinată.

„Ne-am gândit că oricum copiii nu merg la școală. Ea era în concediu prenatal, deci eram cât de cât feriți”, povestește Josh. 

„Îmi spunea că poate să respire un pic mai bine”

Pe 3 august, coronavirusul a trimis-o pe un pat de spital pe Samantha. „Nici măcar nu am sărutat-o ori îmbrățișat-o. Am crezut că o voi vedea din nou în câteva zile”, spune Josh, care și-a condus soția până la camera de gardă a Spitalului Altnagelvin, cel mai mare din nord-vestul Irlandei de Nord. Samantha Willis avea deja saturația 87%, cu mult sub limita sigură de 95%. Două zile mai târziu, medicii i-au făcut cezariană Samanthei.

După intervenție, starea ei de sănătate părea să se îmbunătățească. „Îmi spunea că poate să respire un pic mai bine”, povestește Josh. Dar pe 12 august, organismul ei s-a prăbușit. Medicii au început să o ventileze pe secție, crezând că nu va putea să reziste până la ATI. Josh a venit la spital și i s-a permis să-și țină soția de mână, în timp ce aceasta era sedată și întinsă pe burtă.

„I-am spus fiicei noastre de 4 ani că mama ei s-ar putea să moară. M-a întrebat cine o să-i mai fie atunci mamă”, mărturisește Josh. Samantha Willis a murit pe 20 august. Trei zile mai târziu, familia organiza în același timp înmormântarea ei și botezul fiicei pe care nu a apucat să o țină în brațe.



Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version