Peste 1.000 de vârstnici „abandonați” în casele de bătrâni ar fi murit din cauza coronavirusului.
Potrivit Daily Mail, noaptea trecută s-a confirmat decesul a 12 persoane în Stanley Park Care Home din Durham. Toate persoanele aveau simptome de Covid-19, în urma unui focar concentrat în rândul rezidenților.
Până acum, scrie publicația amintită, peste 100 de rezidenți ai caselor de îngrijire ar fi decedat din cauza coronavirusului, însă adevărata statistică nu este cunoscută, deoarece cifrele zilnice eliberate de Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia se referă doar la pacienții din spitalele NHS.
Autoritatea „Care England” a avertizat acum că cifra celor decedați ar putea fi de până la 1.000 de persoane.
Marea Britanie. Familie distrusă de coronavirus: Tatăl, mama și fiica au murit în decurs de două săptămâni
Parlamentarul laburist Peter Kyle a spus că eșecul guvernului de a face mai mult pentru a opri această răspândire în casele de îngrijire constituie o „crimă”.
El a susținut că decesele – și lipsa de echipament a personalului de îngrijire – au fost „băgate sub preș” de către guvern.
Personalul de îngrijire la domiciliu a avertizat că lucrează în „prima linie uitată” a bătăliei cu coronavirusul și va este forțat să se protejeze cu echipament improvizat, în timp ce alte zeci de rezidenți cad victime infecției.
O rudă care a pierdut o persoană iubită la o casă din Essex a declarat pentru The Sun că boala se răspândește ca un foc sălbatic și este atât de contagioasă, încât rudelor le este interzis să recupereze și bijuteriile morților.
Se estimează că aproximativ 13 rezidenți au murit la casa respectivă din Essex.
Până în prezent, aproximativ 13 rezidenți au murit la o casă de îngrijire din Yorkshire, 11 din Northamptonshire și alți 15 la o casă din Luton.
Edgemont View Nursing Home, din Bristol, a închis vizitatorilor după „un număr de decese” din ultimele zile.
Virusul a luat viețile a 10.612 oameni, cu 737 de decese raportate în ultimele 24 de ore.
Numărul adevărat ar fi însă mai mare, deoarece această cifră nu include victimele care au murit acasă sau în casele de îngrijire.
Îndrumările guvernamentale arată că noii rezidenți pot fi admiși în casele de îngrijire medicală și dacă nu sunt testați, chiar dacă prezintă simptome ale bolii.
Societatea Alzheimer și alți lideri ai industriei de îngrijire cred că virusul este prezent acum în casele care îngrijesc aproximativ 400.000 de oameni în Marea Britanie.
Societatea se teme că sute de mii de persoane cu demență ar putea fi „abandonate” în casele de îngrijire.