in

Mobilizare incredibilă în Marea Britanie, restaurantele și hotelurile se pun la dispoziția medicilor și asistentelor pentru a le oferi mâncare și cazare

Un bucătar care întruneşte standardele Michelin este coordonatorul celui mai mare efort de a pregăti mâncare pentru angajaţii Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS). Bucătarii restaurantelor şi hotelurilor din Londra s-au mobilizat pentru a le oferi mâncare medicilor, asistenţilor şi altor angajaţi ai spitalelor în care sunt trataţi pacienţi care au coronavirus.

Noua echipă, formată din circa 20 de bucătari ai restaurantelor de elită, s-a instalat în bucătăriile restaurantului Le Pont de la Tour din Londra, unde sunt pregătite zilnic 1.000 de gustări pentru personalul Spitalului Universitar (University College Hospital) din capitala Marii Britanii.

În fiecare zi vor fi 700 de porţii preparate din carne şi 300 de tip vegetarian.

Marea Britanie a instituit restricţii de circulaţie din cauza coronavirusului, iar toate restaurantele, barurile, cafenelele şi puburile sunt închise. Bilanţul epidemic a depăşit 2.900 de morţi, iar cetăţenii au voie să iasă din case doar pentru a merge la lucru, pentru exerciţii fizice individuale ori pentru cumpărarea de produse de bază.

”Personalul aflat în prima linie are nevoie de susţinerea noastră prin hrană consistentă, pentru a salva vieţi. Prieteni ori chiar membri ai familiilor noastre ar putea fi afectaţi de acest virus teribil”, afirmă liderul proiectului, chef Larry Jayasekara, premiat cu o stea Michelin când conducea Restaurantul Petrus din Londra.

El este ajutat de bucătari din numeroase restaurante londoneze, inclusiv din compania D&amp London Ltd., care deţine Le Pont de la Tour. ”Costurile proiectului în valoare de 2,5 milioane de lire sterline sunt suportate de doi antreprenori care au dorit să păstreze anonimatul”, a precizat Larry Jayasekara.

Ei nu sunt singurii bucătari implicaţi în acest proiect. Într-o iniţiativă separată, 500 de mese sunt pregătite zilnic în restaurantul Hotelului Claridge, fiind distribuite în spitale şi centre de asistenţă din Londra. Echipele de bucătari de la Connaught şi Berkeley, alte două proprietăţi ale Grupului hotelier Maybourne, contribuie la acest program, în colaborare cu organizaţia de caritate Helpforce.

Leon şi alte restaurante participă la un proiect pentru colectarea de fonduri pentru alte 6.000 de porţii de mâncare care să le fie oferite zilnic angajaţilor spitalelor din Londra şi din alte zone ale Marii Britanii.

Campania de un milion de lire intitulată Feed NHS ”Hrănim NHS” este coordonată de actorii Damian Lewis, Helen McCrory şi Matt Lucas.

Pe de altă parte, aproape 200 de hoteluri din Marea Britanie au pus la dispoziţie 20.000 de paturi pentru personalul medical.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Medic român în Marea Britanie: ”60-70% din personalul medical cu care lucrez e contaminat sau au avut boala”

Poluarea

Planeta respiră din nou, scade mult poluarea: «Ceva ce nu s-a mai văzut de la al Doilea Război Mondial»