Până acum, doar tabloidele britanice vorbeau despre România ca despre o țară ciudată. După Daily Mail, Daily Express, The Sun, acum în cor a intrat și BBC, care a inventat standardele în materie de jurnalism aplicate în presa serioasă din întreaga lume.
BBC scrie că românii vin în Marea Britanie și fură gumă de mestecat, pe care o trimit apoi acasă, unde se folosește ca “monedă”. În România plătești cu gumă de mestecat în loc de bani. Ca în filme pentru tâmpiți, sunt citați “martori” care “recunosc” faptul că în țară, restul se dă în gumă. Orbit, Wrigley și Hubba Bubba.
Suntem colegi în Uniunea Europeană cu englezii, am făcut chiar cerere de intrare în zona euro… Vom face conversia leilor și a lamelor de gumă, la momentul schimbării monedei? Așa vor ajunge cititorii britanici să creadă.
Subiectul are oricum potențial în noua ordine mondială a presei, unde titlurile trebuie să fie cât mai ciudate pentru a atrage cititori. După “Vidra care se roagă la Dumnezeu” sau “Femeia care joacă baschet în comă”, de ce n-ar merge și banii din gumă de mestecat?
Propuneri de viitoare subiecte senzaționale: salariul minim în România este de 28-30-31 de lame de gumă pe lună, câte una de mestecat în fiecare zi, cu precizarea că în luna februarie a anilor bisecți se acordă 29 de lame. Urmează prinderea hoților de turtă dulce, pentru construirea caselor în pădurile din România. Casa și masa asigurate, pe spinarea bietului contribuabil britanic. Avioanele cu care britanicii ne trimit vacile adunate în scop caritabil sunt programate să se prăbușească, pentru a se livra lapte praf orfanilor români ascunși prin canale. În fine, orfanii care umblă în șlapi la minus 20 de grade vor fi studiați de echipe mixte de cercetători, româno-britanice, pentru implementarea secretului supraviețuirii în manualele de antrenament ale astronauților trimiși pe Marte.
Sorin Cehan