in

“Imigranții trebuie să învețe engleza”Imigranții vor trebui să învețe limba engleză și să înțeleagă modul britanic de viață, a spus pe 21 februarie ministrul pentru Comunități, Eric Pickles, prezentându-și noua strategie privind integrarea. Cu aceasta ocazie, minstrul a decretat încheierea politicii multiculturalismului, subliniind importanța educării copiii străinilor în spiritul unei “culturi comune”.

”Valorile britanice de toleranță sunt temelia societății noastre. Vom promova o identitate britanică unită în clasă, culoare și credință” se arată în noua strategie de integrare a ministrului, care insistă pe importanța învățarii istoriei și culturii britanice în școli și încurajează arborarea de drapeluri în locuri publice. De asemenea, noul plan de integrare lasă să se înțeleagă foarte clar că guvernul “vrea” ca imigranții să vorbească engleza, iar pentru noii cetățeni naționali dorește servicii pentru adolescenți ca să-i aducă laolaltă pe copiii din diferite medii.

Eric Pickles, ministrul Comunităților, a mai spus că: “Marea Britanie este un loc în care majoritatea oamenilor din toate categoriile sociale se înțeleg bine unii cu ceilalți. Evenimente precum Nunta Regală arată că spiritul comunității este înfloritor. Salut contribuția tuturor, însă cei care susțin traiul separat greșesc. Este vremea să ne concentrăm pe lucruri care să unească poporul britanic”.

Într-un interviu dat pentru Daily Mail, Pickles se referă la o “politică de divizare” exemplificată în anii recenți de “organisme publice care s-au chinuit să traducă documente într-o varietate de limbi străine”. Învățarea limbii engleze, crede el, va crește mobilitatea socială: “Este corect să li se ceară noilor imigranți cunoașterea limbii engleze și o înțelegere a tradițiilor britanice. Ar fi lipsit de amabilitate să încurajezi oamenii să vină aici fără aptitudini de bază și fără înțelegerea tradițiilor, vitale pentru ocuparea unui loc de muncă, în educație și în comunitatea locală”.

Pickles este deosebit de critic la adresa Harrietei Harman, care a fost ministru pentru Egalitatea de șanse în ultimul guvern laburist. “Harman a condus țara pe o cale greșită”, a spus el. “Dacă vrem să continuăm să fim o țară în care oamenii din diferite medii se simt în largul lor și se înțeleg, ne trebuie o încredere mai mare în tradițiile noastre naționale. Nu trebuie să ne fie teamă să insistăm pe baza comună și pe valorile comune pe care le împărtășim cu toții”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O țară ciudată

Se modifică Child Tax Credit