in

ONU avertizează Marea Britanie: „Opriți atacurile rasiste!”

Autoritățile britanice trebuie să pună de urgență capăt acțiunilor xenofobe și bazate pe ură care au fost înregistrate după referendumul de săptămâna trecută privind apartenența la Uniunea Europeană, a declarat marți, la Geneva, comisarul ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

„Sunt profund îngrijorat de informațiile privind atacurile si abuzurile din ultimele zile asupra minorităților și comunităților de cetățeni străini în Marea Britanie”, a spus Zeid Ra’ad Al Hussein.

„Le cerem autorităților britanice să ia măsuri pentru a opri aceste atacuri xenofobe și pentru a garanta că toți cei suspectați de atacuri rasiste și împotriva străinilor sunt inculpați”, a precizat el într-un comunicat.

Numărul incidentelor rasiste a crescut în Marea Britanie după rezultatul referendumului din 23 iunie, iar politicienii și poliția au făcut un apel la vigilență.

Un raport realizat de Consiliul National al Șefilor de Poliție arată o creștere îngrijorătoare a incidentelor rasiste. Astfel, de joi 23 iunie și până duminică, 26 iunie, s-au înregistrat 85 de evenimente grave, ceea ce înseamnă o creștere de 57%, comparativ cu luna.

Boris Johson, a subliniat la rândul său că numărul acțiunilor de rasism si xenofobie au crescut în weekend.


 

În opinia sa, Marea Britanie este o națiune prietenoasă care așteaptă cu brațele deschise pe oricine, iar acțiunile xenofobe nu pot fi tolerate, a mai adăugat Boris Johnson, deoarece ar duce la instaurarea unui nou haos social.

Marea Britanie este somată să activeze imediat clauza de retragere din UE

Tomescu: „Raportați atacurile rasiste și xenofobe!”

Incidente rasiste după votul pentru Brexit. „Aveți 48 de ore să plecați dracului de aici”

Cum va fi România afectată de un eventual Brexit

Atac rasist fără precedent într-un magazin românesc: „După referendum veți închide de tot și veți pleca în țara voastră”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premieră britanică: „Lumea e a mea” la Festivalul de Film East End din Londra

Panică pe Stansted. Aeroportul a fost evacuat în urma unei alarme