in

Patru românce din Birmingham au furat parfumuri de 6.000 de lire sterline. „Nu am știut că furtul este o infracțiune”

Patru românce stabilite în Birmingham au fost judecate pentru furturi în serie di centre comerciale din toată Marea Britanie.

Geanina Stan, în vârstă de 22 de ani, și Daniella Stoian, în vârstă de 20 de ani, Angelica Marin, în vârstă de 18 ani, și Samirateanca Bucurestean, în vârstă de 24 de ani, au fost condamnate cu suspendare, după ce au recunoscut faptele, potrivit Daily Mail.

Femeile au recunoscut că au furat parfumuri de peste 6.000 de lire sterline într-o perioadă de patru luni la nivel național.

Judecătorul a concluzionat că este clar că „există alții care le controlează”.

Două dintre femei, Geanina Stan, în vârstă de 22 de ani, și Daniella Stoian, în vârstă de 20 de ani, au încercat inițial să susțină că furtul de bunuri de 4.283 de lire sterline în John Lewis pe 14 februarie erau de fapt cadouri de Ziua Îndrăgostiților pentru prieteni.

Mamele a trei copii, Angelica Marin, în vârstă de 18 ani, și Samarateanca Bucurestean, în vârstă de 24 de ani, au recunoscut, de asemenea, implicarea în furtul de magazine.

Cele patru femei au fost prinse furând parfumuri în valoare de 6.101 lire sterline în Bristol, Northampton, Telford și Worcester, în diferite ocazii, pe parcursul a patru luni.

Procurorul Alison Scott Jones a declarat în fața judecătorului de la Birmingham Crown Court că Stan și Stoian au fost prinse „scoțând articolele din dulapul de parfumuri și plasându-le în saci” într-o sucursală Boots din Northampton pe 12 ianuarie a acestui an.

Judecătorul Sarah Buckingham, care a prezidat procesul, a ajuns la concluzia că femeile lucrează sub ordinele șefilor crimei organizate.

Procurorul a declarat instanței: „Acest caz se referă la un grup de femei române din Birmingham, care au călătorit prin țară. Grupul a vizat patru magazine din Anglia între noiembrie 2019 și ultima sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților

Au vizitat locuri de cumpărături ocupate unde au furat în mod flagrant cantități mari de parfum scump din magazinele mari.

Au recunoscut imediat faptele și au manifestat remușcări pentru acțiunile lor. Există o organizație care le controlează, deoarece călătoria lor a fost finanțată.”, a spus judecătorul.

Curtea a aflat că prima infracțiune a lui Marin a fost comisă pe 28 noiembrie anul trecut, unde a vizat o sucursală din Debenhams în Worcester High Street.

A încercat să fure parfumuri de 168 de lire sterline cu o geantă, împreună cu Stoian, darcele două au fost oprite în timp ce încercau să scape printr-o ieșire din spate. Stoian a fost ulterior amendată cu 80 de lire sterline în urma condamnării la Curtea din Worcester.

28 noiembrie 2019: Angelica Marin și Daniella Stoian au încercat să fure 168 lire sterline de parfum de la Debenhams pe Worcester High Street.

21 decembrie 2019: Angelica Marin încalcă cauțiunea și fură parfum în valoare de 1.450 de lire sterline dintr-un magazin Boots din Telford cu Maria Radu. Radu a primit o pedeapsă cu opt luni cu suspendare.

12 ianuarie 2020: Geanina Stan și Daniella Stoian au încercat să fure două parfumuri Chanel în valoare de 200 de lire sterline dintr-o Boots din Northampton.

14 februarie 2020: Geanina Stan, Daniella Stoian, Angelica Marin și Samirateanca Bucurestean au furat un parfumuri în valoare de 4.283 lire sterline de la o sucursală John Lewis din Bristol.

Între timp, Marin a fost eliberată pe cauțiune când a vizat o sucursală Boots din Telford pe 21 decembrie – de data aceasta însoțită de Maria Radu. Au furat un parfum de 1.450 de lire sterline și au fost opriți de securitate în timp ce încercau să scape.

Se pare că Marin l-a lovit cu pumnul pe agentul de securitate, în timp ce Radu a primit ulterior o pedeapsă cu opt luni cu suspendare.

Pe 12 ianuarie, Stan și Stoian s-au dus la un Boots din Northampton „unde comportamentul lor a atras atenția imediată, deoarece ambii duceau saci mari goi”, a aflat instanța.

Când a fost audiată, Stan a spus: „Am văzut parfumul. Mi-a placut. Am luat obiectele drept cadouri pentru prietenii mei de Ziua Îndrăgostiților.” Stoian a repetat afirmația.

Bucurestean a încercat să-și justifice implicarea în crimă spunând că „nu știa că furtul este o infracțiune”.

Judecătorul Sarah Buckingham a declarat: „Aceasta a fost o operațiune pre-planificată și un exemplu de infracțiune organizată. Ați călătorit în toată țara, săvârșind aceste infracțiuni.

Sunt pregătit să accept că există puține dovezi că oricare dintre voi faceți parte din comitetul de planificare care decide ce magazine ar trebui să fie vizate și ce ar trebui luat. Este perfect clar că există altcineva care controlează acțiunile. ”

Lynette McClement, apărătoarea lui Stoian, a spus că românca are un copil și este însărcinată în 26 de săptămâni și a petrecut cinci săptămâni în arest preventiv.

Haroon Khattak, apărătoarea lui Stan, a spus că nu a fost angajată din cauza responsabilităților sale de îngrijire a copilului și că are remușcări profunde. „Vorbește foarte puțin engleză și mijloacele sale financiare sunt limitate”.

Stan, din Sparkbrook, a primit un ordin comunitar de 12 luni și i s-a ordonat să facă 50 de ore de muncă neremunerată după ce a pledat vinovată la două acuzații de furt.

Stoian, din Small Heath, pledase anterior vinovat de furt și i s-a dat și un ordin comunitar de 12 luni.

La o audiere anterioară la începutul acestei luni, Marin și Bucurestean și-au recunoscut rolurile în bandă.

Marin, de la Bordesley Green, a pledat vinovat de trei acuzații de furt dintr-un magazin, agresiune prin bătaie și încălcarea cauțiunii.

Anul trecut, în timpul unui furt de magazine separat, a devenit abuzivă și a lovit cu pumnii un paznic în față.

Pentru aceasta, a primit o pedeapsă de opt luni cu suspendare la începutul acestui an pentru infracțiuni de furt, precum și obstrucționarea unui ofițer de poliție.

Și în această lună i s-a dat un ordin comunitar de 18 luni care implică 20 de zile de activitate de reabilitare și 40 de ore de muncă neremunerate.

Bucurestean, din Sparkbrook, a pledat vinovat de o acuzație de furt dintr-un magazin.

Ea a primit un ordin comunitar de 12 luni, cu 20 de zile de activitate de reabilitare și 30 de ore de muncă neremunerată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra. Cum sunt tratate victimele traficului sexual din România: „Mă bătea pentru că nu câștigam destui bani”

Londra. Ștefan Voloșeniuc, candidat la Senatul României: „Primarul Londrei este un incompetent”