in

Londra. Ștefan Voloșeniuc, candidat la Senatul României: „Primarul Londrei este un incompetent”

Ștefan Voloșeniuc, candidat independent la funcția de senator, spune despre primarul Londrei că este „un incompetent” din cauză că dorește extinderea zonei de aplicare a taxei de aglomerație (congestion charge) în capitala Marii Britanii.

Voloșeniuc, stabilit în Anglia, la Londra, se luptă cu primarul Sadiq Khan pentru a împiedica extinderea zonei de aplicare a taxei, scrie Fanatik.

Scopul „Congestion Charge” este de a reduce traficul auto și poluarea în așa numita „Congestion Charge Zone” (CCZ), aflată în centrul Londrei.

În acest moment, „Congestion Charge” este o taxă de 15 lire sterline, percepută în fiecare zi a săptămânii pentru majoritatea autovehiculelor care circulă în zona respectivă, între orele 7:00 și 22:00.

De curând, primăria Londrei a anunțat că dorește să extindă aria de aplicare a „Congestion charge” pe o suprafață mult mai mare.

Constatând că și românii care lucrează în centrul Londrei ar fi afectați de această măsură, Voloșeniuc i-a transmis îngrijorarea sa parlamentarului conservator Bob Blackman.

„Incompetența actualului primar al Londrei, Sadiq Khan, mi-a dat motive de îngrijorare. Dorește să mărească zona de acoperire pentru «Congestion Charge»”, a declarat Ștefan Voloșeniuc pentru publicația din România.

„Ținând cont de faptul că foarte, foarte mulți români călătoresc cu mașinile din Nord și din Sud, a fost un moment de îngrijorare pentru mine deoarece atâta ne mai trebuie acuma, cu pandemia asta, să mai plătim taxe în plus ca să putem să mergem la muncă”, a mai spus acesta.

Voloșeniuc spune că a abordat problema la întâlnirea cu deputatul Bob Blackman pe care l-a rugat să o transmită guvernului britanic.

„Bine înțeles că omul s-a ținut de cuvânt, a adresat această întrebare și răspunsul este foarte clar. Guvernul britanic nu dorește extinderea «Congestion Charge»”, a spus candidatul la Senatul României.

Londra: FC România, salvată de la desființare de un investitor român din Wembley. Cât a investit în echipa românilor din Anglia

Potrivit Fanatik, Ștefan Voloșeniuc a făcut muncă necalificată pe șantierele din Marea Britanie, iar acum are o prosperă firmă de construcții și luptă pentru imaginea comunității românilor din Anglia.

S-a născut în satul Cârlibaba, din Bucovina, pe 23 august 1983, în familia unui pădurar cu cinci copii și a plecat din țară la 19 ani, pentru a-și construi un viitor mai bun.

S-a implicat activ în viața comunității românești din Londra, a creat locuri de muncă pentru români, și a acționat în permanență pentru promovarea imaginii românului cinstit, harnic, muncitor, perfect integrat în societatea britanică.

„Peste tot s-au scris numai lucruri negative despre comunitatea românească din Anglia. Și nu numai de acolo… Iar eu, trăind… crescând în comunitatea românească din Anglia, vreau să readuc imaginea reală, frumoasă… adevărul despre românii de acolo. Pentru că sunt foarte mulți care fac diferența între realitate și ceea ce se scrie numai pentru senzațional și audiență”, spune Ștefan Voloșeniuc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Patru românce din Birmingham au furat parfumuri de 6.000 de lire sterline. „Nu am știut că furtul este o infracțiune”

Experții guvernului îi cer lui Boris Johnson să impună „lockdown” național în decembrie. „Vor fi 500 de morți pe zi în câteva săptămâni”