Menu
in ,

Povestea impresionantă a unei supraviețuitoare a luptei cu coronavirusul: „Am văzut moartea cu ochii. Sunt norocoasă că sunt în viață”

Elizabeth are 49 de ani, iar după ce s-a îmbolnăvit grav de Covid-19, a fost internată la spital la începutul acestei luni.

Pentru a mulțumi personalului spitalului unde a fost tratată, Elizabeth și-a scris povestea pentru site-ul BBC.

„Primul indiciu pe care l-am avut că ceva nu era în regulă a apărut vineri. M-am simțit mai obosită decât în ​​mod normal și când am mers la culcare eram epuizată. A fost un weekend deosebit de dur.

Luni, am început să am dureri de picioare, ceea ce a devenit și mai obositor. Am crezut că este un nerv prins și am luat niște paracetamol, dar medicii mi-au spus ulterior că virusul a intrat direct în mușchi. Am avut o tuse, dar nu era persistentă, ceea ce oamenii cred că este întotdeauna semnul [de COVID-19]. Am stat la pat mai bine de o săptămână, apoi am ieșit o dată la o benzinărie locală pentru niște cumpărături – atunci m-a lovit.”

Surori gemene, asistente medicale în Marea Britanie, au murit de Covid la trei zile una de cealaltă

Un şofer român a murit de COVID-19 la Londra. «Nu mă mai întorc», a spus bărbatul după ce a transmis familiei PIN-urile de la carduri

În continuare, Elisabeth povestește stările prin care a trecut după contactarea coronavirusului. Frisoanele au lovit-o îngrozitor: „La un moment dat aveam patru sticle de apă caldă pe canapea și două pături și pur și simplu nu reușeam să mă încălzesc.”

Apoi a început febra: „Am simțit că trupul se aprinde și mă durea capul rău. Nu puteam mânca nimic, vărsam și transpiram, iar apoi am început să respir din ce în ce mai greu.”

Elisabeth este astmatică și asta o îngrijora. Câteva zile și-a pierdut cunoștința de mai multe ori, iar fiul său de 15 ani îi spunea într-una să sune la 111.

Își amintește vag când a venit ambulanța, i s-a pus masca de oxigen și a fost transportată la spital.

„Când am ajuns la spital, eram coadă de ambulanțe care așteptau să lase pacienții la urgență. Am stat acolo vreo trei ore până a venit rândul meu. M-au pus într-un scaun cu rotile și îmi amintesc că spuneau că nu au paturi, era plin”.

A fost testată pentru COVID-19, i s-au făcut analize de sânge și radiografie toracică.

Pneumonia i-a atacat plămânii

Avea pneumonie și trebuia oxigenată 24 de ore din 24. „La un moment dat, am simțit cea mai puternică durere în piept, de parcă eram apăsată cu dale de beton. Mi-au spus că este pneumonia care mi-a atacat plămânii și mi-au dat morfină. Au urmat dureri teribile în stomac, la fel de rele ca și contracțiile de la naștere, și am strigat: Nu mai pot face asta! Nu mai pot continua! Aproape deliram”.

Într-o noapte, a văzut un bărbat în salonul unde se afla și a sunat asistenta. I s-a spus că este fiul femeii din patul de lângă ea, care se stinge din viață. Venise să își vadă mama în viață pentru ultima oară.

Elisabeth a mai spus că a trecut prin halucinații și momente în care nu mai știa dacă este vie sau moartă.

Sacul de plastic

A auzit că femeia de lângă ea murise, iar corpul i-a rămas acolo câteva ore. Apoi corpul a fost înfășurat în plastic și pus într-un sac. A auzit când a fost tras fermoarul sacului, iar cadavrul a fost pus pe targă: „La trei… unu… doi… trei”.

„Zgomotul corpului care intră în contact cu un cărucior metalic este un sunet pe care nu-l uiți”, a descris Elisabeth momentul.

Între timp, o altă pacientă a intrat în comă, iar fiica sa striga cu disperare: „Mamă, eu sunt! Dar femeia era deja moartă.

„Mă luptasem să rămân în viață. După ce am fost aproape gata să renunț la început, mi-am spus: «Nu, trebuie să continui, încă nu plec. Am 49 de ani, nu sunt gata să mor, nu doar pentru mine, dar pentru copiii mei și familia și prietenii mei» Sora mea, Lorena, și fratele meu, Richard, îmi scriseseră constant cu dragoste și sprijin, iar asta mi-a dat voința de a continua să lupt”.

La un moment dat, nivelul de oxigen din sânge a început să crească, iar Elisabeth a fost externată.

„Sunt la pat pentru următoarele săptămâni, iar medicii au spus că va dura până la trei-șase luni pentru a-mi reveni din pneumonie”, a mai scris ea.

„Am văzut moartea cu ochii și sunt norocoasă că sunt în viață. Acum apreciez natura. Îmi dau seama că lucrurile materiale nu contează. Vreau să ies afară și să respir aerul curat, să privesc păsările și să mă bucur de frumusețea lumii. Mi s-a oferit o a doua șansă”, a încheiat Elisabeth.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version