Menu

Război între localnici și români, într-o localitate din Spania. Primarul face declarații halucinante: „Mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”



Incidente în Pedrera, o mică localitate din provincia Sevilla (Andaluzia), Spania, între localnicii spanioli și românii stabiliți acolo. Pe 6 ianuarie, trei români au bătut un spaniol, în urma unui accident auto minor. Situația a escaladat, iar sute de spanioli au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva comunității românești. Protestele au devenit violente, fiind vandalizate nouă mașini care aparțineau unor cetățeni români.

Garda Civilă a arestat trei protestatari pe care îi consideră responsabili pentru actele de vandalism. De asemenea, au fost arestați și cei trei români care l-au bătut pe cetățeanul spaniol.

Potrivit presei locale, sâmbătă, în jurul orei 10:30, spaniolul Ignacio Pérez, împreună cu soția sa, se deplasau cu mașina spre casa funerară din Pedrera. Autoturismul a fost implicat într-un accident minor, fiind tamponat de mașina unor români care făcea o depășire neregulamentară. Se pare că cei trei români din mașină l-au lovit pe Perez în timpul scandalului ce a urmat după accident.

Spaniolul a depus plângere la Poliția Locală, iar cei trei români au fost arestați de Garda Civilă, fiind acuzați de vătămare corporală.

Noaptea, a avut loc o adunare spontană a locuitorilor, în fața sediului Poliției Locale, în arestul căreia erau agresorii. După ce românii au fost transferați, au început primele acte de vandalism.

Trei mașini ale unor români au fost vandalizat, iar duminică, cetățenii s-au mobilizat prin intermediul rețelelor sociale, iar aproximativ 200 de persoane s-au adunat în fața primăriei pentru a susține evacuarea din localitate a întregii comunități românești. În ciuda apelului la calm, făcut atât de reprezentanții de la primăriei, cât și de Garda Civilă, zeci de persoane și-au pierdut răbdarea și au răsturnat alte șase vehicule.

Locuitorii îi acuză pe români că au comis numeroase jafuri și sunt foarte violenți, în timp ce românii resping acuzațiile și cer să nu fie băgați toți în aceeași oală.

Românii se plâng că acum nu mai pot să iasă din case, temându-se că vor fi agresați, iar mulți au plecat din localitate, de teamă.

În loc să calmeze situația, primarul localității, Antonio Nogales, a trecut de partea huliganilor. Prin declarațiile lui, de-a dreptul scandaloase, îndeamnă, practic, oamenii să treacă la linșaj: „De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”.

Partidul Socialist din Spania (PSOE) a cerut demisia lui Nogales, după declaraţiile acestuia, potrivit El Pais.

„Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcţie după aceste declaraţii iresponsabile şi incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declaraţii radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a declarat Veronica Perez, secretarul general al organizţiei PSOE din regiunea Sevilla.

„Afirmaţiile primarului înrăutăţesc climatul de coexistenţă din acest oraş şi Antonio Nogales trebuie să demisioneze”, a adăugat reprezentantul PSOE.

Atac rasist INTOLERABIL la adresa românilor: „Țigan român nenorocit! Cu siguranță că o rudă de-a ta împuțită stă în Irlanda de Nord!”

Magazin românesc incendiat într-un ATAC RASIST. „Ar fi putut fi moarte de om…”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version