Menu
in

La Belfast a început nebunia. Revoltă din cauza protocolului Brexit, înăbușită de poliție

O revoltă care avea ca obiect protocolul Brexit, în zona loialiștilor din Belfast, s-a lăsat cu arestări.

Doi băieți de 12 și 15 ani au fost reținuți în urma tulburărilor din capitala nord-irlandeză, în timpul unui miting împotriva protocolului Brexit care ar duce la o frontieră fizică între națiunea britanică și Republica Irlanda.

De asemenea, poliția a fost atacată cu rachete și artificii, aproape de așa-numita „linie a păcii” din oraș, miercuri seară, 3 noiembrie, scrie The Guardian.

Doi băieți, în vârstă de 12 și 15 ani, au fost arestați sub suspiciunea de comportament violent și eliberați pe cauțiune, în timp ce anchetele poliției continuă.

BREXIT: Persoane înarmate au deturnat un autobuz și l-au incendiat în Irlanda de Nord

Poliția a anunțat că ofițerii au fost dislocați în ambele zone, în jurul orei 17.00. Dezordinea a implicat ambele părți ale comunității și a continuat timp de câteva ore cu obiecte aprinse pe drumuri și cu rachete aruncate asupra poliției și a vehiculelor acestora.

„Calmul a fost restabilit în zonă în jurul orei 22.30”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Deputatul Sinn Féin, Pat Sheehan, i-a condamnat pe organizatori: „Acest așa-zis protest anti-protocol a fost organizat în mod deliberat cu singura intenție de a spori tensiunile și de a crea probleme.”

La începutul acestei săptămâni, un autobuz a fost incendiat în Newtownards, într-un alt atac legat de opoziția față de protocolul Brexit.


…La Belfast a început nebunia. Revoltă din cauza protocolului Brexit, înăbușită de poliție…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version