in

BREXIT: Persoane înarmate au deturnat un autobuz și l-au incendiat în Irlanda de Nord

BREXIT: Persoane înarmate au deturnat un autobuz și l-au incendiat în Irlanda de Nord

Liderii din provincia britanică Irlanda de Nord se tem de amplificarea protestelor violente față de acordul Brexit și condamnă un incident în care un autobuz a fost deturnat și incendiat de indivizi nemulțumiți de controalele vamale, transmite Mediafax. 

Mai mulți indivizi cu fețele acoperite au deturnat luni, 1 noiembrie, un autobuz public și l-au incendiat, în zona Newtownards din Irlanda de Nord, informează The Guardian.

Ministrul nord-irlandez al Infrastructurii, Nichola Mallon, a declarat că „doi indivizi cu cagule pe fețe au spus ceva despre Protocolul nord-irlandez” și l-au amenințat pe șofer cu un pistol.

“L-au forțat pe șofer să coboare din autobuz și au dat foc vehiculului”, a afirmat Mallon. În autobuz nu erau pasageri în momentul incidentului. Șoferul nu a fost rănit, dar este traumatizat de incident.

Scene de violență extremă în Belfast, Irlanda de Nord. Loialiștii au incendiat un autobuz și au agresat un jurnalist

Liderii politici din Irlanda de Nord au condamnat atacul, catalogându-l drept un act de „terorism”. Ei se tem să nu reizbucnească protestele violente față de controalele vamale generate de Brexit.

Liderii nord-irlandezi condamnă atacul „terorist”

„Nu există niciodată nicio justificare să umble indivizi cu cagule și înarmați pe străzile din Irlanda de Nord și nu va exista niciodată”, a declarat sir Jeffrey Donaldson, liderul Partidului Democratic Unionist (DUP).

Marea Britanie și Uniunea Europeană sunt în conflict pe tema aplicării prevederilor acordului Brexit. Astfel, Londra refuză să aplice controalele vamale la limita administrativă dintre Irlanda de Nord și restul Marii Britanii, deși și-a asumat acest angajament în momentul stabilirii relațiilor comerciale post-Brexit. Marea Britanie cere modificarea protocolului, dar UE nu este de acord.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Boris Johnson, gest incalificabil la summitul pentru climă de la Glasgow. „S-a făcut de râs. Nu e la prima abatere”

Activista Greta Thunberg îi înfruntă pe politicieni la summitul COP26: „Gata cu ce dracu’ fac ei acolo”

Activista Greta Thunberg îi înfruntă pe politicieni la summitul COP26: „Gata cu ce dracu’ fac ei acolo”