in

Român acuzat de o înșelăciune online de 22 de milioane de euro în Irlanda

Român acuzat de o înșelăciune online de 22 de milioane de euro în Irlanda

Un român în vârstă de 35 de ani este acuzat în Irlanda de o înșelăciune online în valoare de 22 de milioane de euro la nivel european.

Alexandru Olteanu, în vârstă de 35 de ani, este trimis în judecată pentru 11 capete de acuzare de spălare de bani, 14 capete de acuzare de folosirea unui instrument fals și o acuzație de furt.

Poliția irlandeză (Gardai) a confirmat că a fost extrădat în Irlanda vineri seară înainte de a fi adus la secția de poliție Ballymun Garda, potrivit The Irish Sun.

Marea Britanie. Miliarde de lire sterline, fraudate prin împrumuturi guvernamentale în timpul pandemiei

Gardai a anunțat: „Arestarea face parte din Operațiunea Omena, o investigație condusă de serviciile de informații ale Biroului Național de Criminalitate Economică a Gardai asupra unei organizații criminale implicată în vânzarea frauduloasă pe site-uri web la mâna a doua din Europa și spălarea ulterioară a veniturilor acestor infracțiuni printr-o rețea de bănci, conturi deschise folosind identități false”.

„Se estimează că această organizație criminală a furat peste 22 de milioane de euro de la victime din toată Europa până la sfârșitul anului 2020 și a spălat 6.770.036 de euro din acești bani prin conturi bancare din Irlanda.”

Arestarea vine după ce Daniel Semen, în vârstă de 31 de ani, a apărut în instanță săptămâna trecută, acuzat de șapte capete de acuzare de spălare de bani și folosire a unui instrument fals.

De asemenea, polițiștii încă vânează un bărbat și o femeie din cadrul aceleiași operațiuni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Scandal ENORM în Marea Britanie: A spus că exterminarea romilor în Holocaust a fost un lucru bun

Scandal ENORM în Marea Britanie: A spus că exterminarea romilor în Holocaust a fost un lucru bun

Amenzi pentru parcările private din Anglia - mai mici cu 50%. „Sunt nerezonabile”

Amenzi pentru parcările private din Anglia – mai mici cu 50%. „Sunt nerezonabile”