in

Micii fotbaliști de la Eagles Football Academy din Londra, vacanță în România cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni

eagles football academy

Copiii de la Eagles Football Academy din Londra au avut parte de o vacanță de vis în România, mulțumită unui program finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului de la București.

„În urma prezentării proiectului Eagles Football Academy, intitulat Dezvoltarea Educației și Promovarea Sportului Românesc, s-au obținut fonduri pentru finanțarea necesară cu ajutorul căreia cei mici vor beneficia de transport, cazare, masă, echipament sportiv, obiecte specifice, materiale promoționale, pentru creșterea și dezvoltarea nivelului sportiv și educațional în cadrul academiei noastre”, a declarat managerul general al Eagles Football Academy, Gabi Dumitru.

De asemenea, mulțumită finanțării aprobate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, copiii academiei au beneficiat de o vacanță în România, cu vizitarea unor obiective culturale și din patrimoniul național românesc în București și Valea Prahovei. Printre altele, cei mici vor vizita Palatul Parlamentului, Muzeul Satului din București, Castelul Bran, Castelul Peleș, cetatea Brașovului și Biserica Neagră.

Vizita în România a început în București, unde copiii au fost primiți la Palatul Parlamentului și la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

Au fost apoi la Dino Park, în Râșnov și au pătruns în tainele Castelului Bran, cunoscut mai ales pentru legătura cu Vlad Țepeș, supranumit Dracula.

Vacanța a continuat cu o excursie la Peștera Dâmbovicioara, apoi s-a mers la Castelul Peleș din Sinaia, unde copiii au avut o interesantă incursiune în istoria recentă a României și a Casei Regale.

S-au bucurat de frumusețile locului și de splendoarea locuinței de vară a regilor României.

Vacanța în România a luat sfârșit cu o vizită surpriză la Sanctuarul de Urși de la Zărnești, un loc unde copiii au putut admira exemplare de urși eliberate din captivitate și îngrijite într-un loc mirific, de către asociația Milioane de prieteni. În ultima zi, copiii s-au oprit în Cetatea Brașovului, unde s-au bucurat nespus de o urcare spectaculoasă cu telecabina pe Muntele Tâmpa.

Finanțarea obținută de Eagles Football Academy pentru proiectul Dezvoltarea Educației și Promovarea Sportului Românesc s-a desfășurat în perioada 22-29 octombrie 2023 este în valoare de 399.913 RON.

Eagles Football Academy este o școală de fotbal românească înființată la Londra, în 2014, de fostul fotbalist al FC Argeș, Rapid, U Craiova, Gabi Dumitru.

În prezent, academia românească din Londra numără circa 120 de copii cu vârste între 6 și 14 ani.

De-a lungul timpului, Academia Eagles a fost vizitată de mari nume din fotbalul românesc precum Ioan Ovidiu Sabău, Gabi Balint, Gică Popescu, Helmut Duckadam, Tibor Selimesi și mulți alții.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorii de Crăciun, copiii de la Eagles se vor întâlni cu fostul internațional român, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Partidul Mișcarea România Suverană – înființarea organizațiilor MRS Diaspora – Marea Britanie și MRS Londra

plati energie

Milioane de britanici vor fi plătiți pentru a folosi mai puțină energie de astăzi – cine poate participa