in

Român șef de bordel în Anglia și prietenul său l-au ucis în bătaie pe soțul unei angajate

Marian Botea și Dragoș Marin-Gugu. © Leicestershire Police

Proprietarul unui bordel și prietenul său l-au ucis pe soțul unei lucrătoare sexuale cu un singur pumn. Marian Botea și Dragoș-Marin Gugu l-au atacat pe Dumitru-Nicolae Cherascu, soțul Elenei Cherascu, înainte să-l târască într-o curte și să-l lase să moară. Botea deținea un bordel în Leicester, unde lucra Elena. Cu două nopți înainte de îngrozitorul incident, Dumitru-Nicolae Cherascu, soțul Elenei, s-a încăierat cu Botea, acuzându-l că are o relație cu soția sa.

În aceeași noapte, soțul gelos a fost atacat într-un parc din apropiere, iar Elenei i s-a spus că domnul Cherașcu, în vârstă de 42 de ani, nu mai poate sta cu ea în bordel. Apoi, pe 29 noiembrie anul trecut, atacul fatal s-a desfășurat în afara bordelului.

Bărbații l-au doborât pe domnul Cherașcu cu un pumn, acesta s-a loviyt la cap și a murit. A fost transportat de urgență la spital, dar a murit la primele ore ale zilei de 30 noiembrie 2022. Între timp, Botea și Gugu plecaseră să petreacă noaptea într-un cazinou din Leicester.

Ambii bărbați au fost acuzați de crimă și, în august a acestui an, încadrarea a fost schimbată în omor din culpă. În cadrul procesului s-a aflat că la ora 20.55 în noaptea crimei, când atacul a avut loc în stradă, domnul Cherascu se retrăgea în fața celor doi atacatori, când unul dintre ei i-a aplicat un pumn, doborându-l la pământ.

Dumitru-Nicolae Cherascu, ucis cu un pumn

Prăbușindu-se inconștient la sol, domnul Cherașcu nu a putut să-și atenueze căderea și a suferit o rănire gravă la craniu și creier. Botea și Gugu i-au ridicat trupul inconștient de brațe, l-au luat de pe stradă, printr-o poartă și l-au aruncat într-o curte din fața unor apartamente.

Juriului i s-au arătat imagini CCTV ale atacului și ale celor doi bărbați care au mutat trupul domnului Cherașcu. Li s-a spus că părea să fie Gugu cel care a dat lovitura, dar că nu contează cine este – cei doi bărbați acționaseră împreună pentru a-l ucide pe domnul Cherașcu. După ce a fost găsit vinovat, Botea, de 42 de ani, din Leicester, a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Gugu, 26 de ani, din Fosse Road South, a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Procesul nu a putut fi raportat până acum pentru că Botea s-a confruntat cu un nou proces pentru infracțiunea separată de control al prostituției în scop financiar. El a pledat vinovat pentru această infracțiune săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că verdictul de omor din culpă poate fi acum raportat. Gugu fusese arestat de poliția din Leicestershire abia în martie a acestui an, după ce a fugit în România. A fost obținut un mandat internațional de arestare pentru a-l deporta înapoi în Marea Britanie pentru a fi judecat.

Pe lângă pedeapsa de 11 ani pentru omor din culpă, Botea a mai primit încă 10 luni de închisoare pentru infracțiunile de prostituție. Acea investigație a scos la iveală diverse dovezi de pe dispozitive digitale că Botea făcea reclamă la servicii sexuale și avea, de asemenea, aproximativ 250.000 de lire sterline în venituri inexplicabile, scrie Mirror.

DCI Mark Sinski a declarat: „Adunarea probelor pentru ambele investigații a fost complexă și a necesitat abilitățile multor ofițeri și personal specializați. După ce l-au atacat pe domnul Cherascu, Botea și Gugu au ales să nu ofere ajutor. În schimb, l-au târât într-o curte și l-au lăsat singur înainte de a-și petrece seara ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Gugu a părăsit apoi districtul în speranța că va putea evita să fie prins de poliție, dar datorită efortului și hotărârii echipei de anchetă, a colegilor din România și ai Parchetului Coroanei a fost localizat și extrădat înapoi.

„În acest timp, a devenit evident și că Botea conducea o întreprindere criminală prin recrutarea de femei ca lucrătoare sexuale. Multe dintre aceste femei nu aveau prea multe șanse pentru alte forme de angajare, așa că promisiunea unui loc de cazare și venituri regulate era atrăgător – chiar dacă Botea lua în schimb o mare parte din câștiguri.

Sunt bucuros că acum s-a făcut dreptate în ambele cazuri. Gândurile mele rămân la familia domnului Cherascu, care a pierdut o persoană dragă ca urmare a acțiunilor celor doi bărbați în acea seară”.

„Nu am fost niciodată mai fericită în viața mea decât atunci când am fost cu Nicu”

În urma verdictului de omor din culpă, doamna Cherascu i-a adus un omagiu regretatului ei soț, care era cunoscut sub numele de Nicu. Ea a spus: „Nu am fost niciodată mai fericită în viața mea decât atunci când am fost cu Nicu. Îmi este dor de el în fiecare zi și încă plâng pentru el tot timpul.

„Nu trece o zi fără să ne gândim sau să vorbim despre el. Era protectorul meu, era atât de puternic, nu m-am gândit niciodată că i se va întâmpla așa ceva. Mi-au luat sufletul. Mi-au luat pe cine iubeam. Eu. nu va mai fi niciodată la fel.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

pachet familie

Pachet de măsuri legislative care să stimuleze reîntregirea familiilor de români în ţara natală

Nevoite să își închidă frigiderul

Milioane de gospodării din Marea Britanie nevoite să își închidă frigiderul pentru a economisi bani