in

Milioane de gospodării din Marea Britanie nevoite să își închidă frigiderul pentru a economisi bani

Milioane de gospodării din Marea Britanie au fost nevoite să își închidă frigiderul sau congelatorul pentru a economisi bani, în timp ce continuă să se lupte pentru a acoperi costurile zilnice. Potrivit celui mai recent sondaj al Fundației Joseph Rowntree (JRF), care urmărește criza costului vieții, aproape jumătate din cele două milioane de gospodării au declarat că au fost nevoite să își deconecteze frigiderul sau congelatorul pentru prima dată, relatează The Guardian.

Nevoite să își închidă frigiderul pentru a economisi bani

Organizația caritabilă a declarat că gospodăriile recurg la “măsuri disperate” pentru a face față creșterii prețurilor, patru din cinci beneficiari ai creditului universal renunțând la mâncare, oprind încălzirea și neînlocuind hainele uzate.

Cele mai recente date au arătat că, în octombrie, aproape trei milioane de gospodării cu venituri mici s-au îndatorat pentru a plăti pentru alimente. O treime au vândut bunuri pentru a face bani, iar una din șase persoane a folosit “camerele calde” ale comunității. Grupurile care s-au dovedit a fi cele mai susceptibile de a rămâne fără produse de bază sunt cele care depind de Universal Credit, gospodăriile de culoare, asiatice și de etnie mixtă, familiile cu un membru cu handicap și familiile cu copii.

JRF a adăugat că, deși au fost alocate 12 miliarde de lire sterline pentru a oferi sprijin pentru costul vieții, peste șapte milioane de gospodării au rămas fără alimente sau alte produse de primă necesitate în ultimele șase luni. Organizația caritabilă a mai precizat că, deși inflația a început să scadă, criza este “departe de a se fi încheiat”.

Guvernul intenționează să reducă ajutoarele sociale

Cele mai recente date vin în contextul în care, potrivit rapoartelor, guvernul intenționează să înghețe beneficiile pentru persoanele în vârstă de muncă – cum ar fi Universal Credit, Child Benefit, Jobseekers Allowance (JSA) – din aprilie anul viitor. Măsura de reducere a costurilor ar economisi 4,1 miliarde de lire sterline din cheltuielile publice, dar organizațiile caritabile avertizează că aceasta ar exacerba dificultățile financiare ale gospodăriilor din Regatul Unit, deoarece plățile lor nu vor reuși să țină pasul cu costul vieții, ceea ce ar duce la o reducere a banilor în termeni reali.

Militanții pentru combaterea sărăciei au numit efectul potențial al acestei măsuri drept “un nivel înspăimântător de dificultate”. Peter Matejic, analist-șef la JRF, a declarat că este “de neconceput” faptul că guvernul intenționează să reducă ajutoarele sociale pentru a “finanța reducerile de taxe” în declarația de toamnă de săptămâna viitoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.7]

Român șef de bordel în Anglia și prietenul său l-au ucis în bătaie pe soțul unei angajate

Clubul Cărți românești

Revoluționăm conceptul de librărie online. Te invităm să devii membru în Clubul Cărți românești pentru avantaje și prețuri de neegalat