in

Românii, discriminați la granița Regatului Unit. Ce răspunde Ministerul de Interne britanic

Ministerul de Interne britanic neagă acuzațiile potrivit cărora românii ar fi discriminați la granița Regatului Unit.

„Afirmația de rasism este falsă și nejustificată. Dacă cineva ajunge la granița noastră, intenționând să lucreze aici fără dreptul de a face acest lucru, publicul se așteaptă pe bună dreptate să-l împiedicăm să pătrundă – indiferent de naționalitatea sa. Aceste reguli sunt aplicate corect și numai pe baza circumstanțelor individuale”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne britanic trimis Ziarului Românesc.

„Această perioadă acoperă câteva luni în care am avut măsuri restrictive Covid-19, ceea ce însemna că toți cei sosiți fără rezidență s-au confruntat cu un control mai intens la sosire pentru protecția împotriva cazurilor de coronavirus din alte țări”, continuă comunicatul.

Nu au fost controale pe criterii de naționalitate, arată Ministerul de Interne Britanic

„După cum arată datele, anumite naționalități ale UE au reprezentat în mod istoric o proporție mai mare dintre cei opriți la frontieră comparativ cu altele”, afirmă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Rasism CLAR: Aproape numai ROMÂNII sunt controlați în porturile din UK după BREXIT

„Libera circulație s-a încheiat la 31 decembrie 2020. De la acea dată, cetățenii SEE / elvețieni care nu dețin rezidență și care nu sunt protejați în alt mod de acordurile privind drepturile cetățenilor trebuie să respecte regulile de imigrare. Aceasta include cerința ca cei care vin în Marea Britanie să trăiască, să lucreze sau să studieze mai mult de 6 luni și trebuie să fi obținut permisiunea necesară pentru a face acest lucru înainte de a călători. În cazul în care un cetățean SEE / elvețian încearcă să intre în Marea Britanie în scopuri care necesită o autorizație de intrare, dar nu o dețin, li se va refuza intrarea”.

„Cetățenii SEE / elvețieni pot vizita Marea Britanie până la 6 luni fără viză, cu condiția să îndeplinească cerințele Regulilor de imigrare. Persoanelor care doresc să vină în Marea Britanie pentru mai puțin de 6 luni li se poate refuza intrarea dacă intenționează să întreprindă activități care sunt interzise conform regulilor vizitatorilor, cum ar fi munca sau dacă nu sunt în măsură să demonstreze unui ofițer de Frontieră că intenționează să părăsească Marea Britanie la sfârșitul vizitei lor”, se încheie comunicatul Ministerului de Interne.


(Mircea Maer – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

Români acuzați că au ucis două persoane în Bristol. Trupurile au fost găsite duminică

Români acuzați că au ucis două persoane în Bristol. Trupurile au fost găsite duminică

Viața bate filmul. Vasile Bolohan lucrează pe șantier în Anglia și îi ajută pe copiii defavorizați din România

Viața bate filmul. Vasile Bolohan lucrează pe șantier în Anglia și îi ajută pe copiii defavorizați din România