in

Șofer român în Anglia: „Câștig 1000 de lire sterline pe săptămână. Am oferte de muncă în fiecare zi”

Un român din Nottingham vorbește despre experiența sa de șofer de camion în Anglia și despre modul în care Brexitul a afectat industria, inclusiv despre faptul că se bucură acum de o creștere mare a salariului, din cauza situației actuale.

Nicolae Stelica Costea, originar din România, a lucrat ca șofer de camion în Marea Britanie timp de șase ani și spune că „s-au schimbat multe” de-a lungul anilor.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, care trăiește în Aspley, a declarat că industria a suferit o „schimbare majoră” înainte ca europenii din Marea Britanie să primească un ultimatum pentru a solicita rezidența.

Costea, tată a trei copii, a adăugat: „La fel ca mulți alți români din Marea Britanie, lucrez ca șofer independent pentru a-mi putea organiza propriul program. Dacă aș fi angajat direct la o companie, aș fi avut doar 28 de zile de vacanță pe an.”

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

„A fi șofer de camion este o slujbă solicitantă și am vrut să fiu independent. Cu toate acestea, în luna aprilie a acestui an, înainte de termenul limită pentru Brexit, mulți șoferi europeni erau supuși unei presiuni uriașe pentru a aplica pentru locuri de muncă. Agenția mi-a oferit două opțiuni – fie să fiu angajat direct de companie, fie să nu mai lucrez. Așa că am renunțat și am rămas fără loc de muncă timp de trei săptămâni”, povestește românul.

„Avem oferte de muncă în fiecare zi”

Costea a spus că mulți dintre prietenii săi, de asemenea șoferi de camion, au ales să se mute înapoi în România sau să caute alte țări europene unde ar putea continua să lucreze ca șoferi independenți.

Acum primește de muncă prin intermediul agenției KJ care recrutează șoferi de camion în Marea Britanie.

El a spus: „În acest moment există o cerere mare de șoferi de camion. Eu și mulți dintre prietenii mei primim în fiecare zi oferte de muncă. Companiile sunt în mod clar sub presiune mare pentru a respecta termenele de livrare, deoarece mulți au plecat din cauza Brexit-ului. Înainte de ieșirea din UE, nu ar fi acceptat șoferii independenți, iar acum imploră lumea să se întoarcă”, mai spune Costea.

El a adăugat: „Înainte de Brexit câștigam în jur de 700 de lire sterline pe săptămână – acum câștig uneori mai mult de 1000 de lire sterline”.


…Șofer român în Anglia: „Câștig 1000 de lire sterline pe săptămână. Am oferte de muncă în fiecare zi”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 58 In medie: 3.7]

BESTIA din Luton

BESTIA din Luton care a mutilat două femei și o adolescentă de 14 ani a ajuns personaj de documentar la Channel 4

Ce le transmite un ministru britanic unora dintre români din Regat: „Pregătiți-vă să fiți dați afară din UK”

Ce le transmite un ministru britanic unora dintre români din Regat: „Pregătiți-vă să fiți dați afară din UK”