in

Românul care a speriat America a fost condamnat. 5 milioane de dolari PAGUBĂ

Marius Vintilă, de 32 de ani, originar din România, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, fiind acuzat că a fost coordonatorul unei bande de răufăcători care a sustras peste 5 milioane de dolari din bancomatele americane.Sentința a fost dată de tribunalul federal din Newark, Vintilă primind 121 de luni de închisoare, plus doi ani de eliberare sub supraveghere și va restitui, totodată, suma de 7,4 milioane de dolari.

Românul a fost condamnat pentru conspirație și furt de identitate cu circumstanțe agravante.

Vintilă și membrii grupului său instalau dispozitive de citire a cardurilor bancare și camere ascunse pe bancomate, apoi utilizau informațiile astfel obținute pentru a crea mii de carduri false și a retrage bani din conturile victimelor.

Potrivit Procurorului General al SUA, schema lui Vintilă a afectat mii de clienți ai Citibank, TD Bank, Wells Fargo și alte instituții financiare din New Jersey, New York, Connecticut și Florida, paguba fiind estimată la cel puțin 5 milioane de dolari.

De asemenea, românul a folosit numele de Dan Gîrneață pentru a deschide mai multe conturi bancare și casete de valori în care depozita materialele utilizate pentru skimming.

Mai mult, Vintilă furniza identități false partenerilor săi, au mai spus autoritățile. El a reușit să fugă din Statele Unite în iulie 2013, atunci când agenții FBI au arestat mai mulți membri ai grupării, fiind prins în același an în Suedia și extrădat în SUA unde este închis din februarie 2014.

Biroul Procurorului General al SUA a descris schema ca fiind una dintre cele mai mari descoperite vreodată. 13 dintre cele 16 persoane implicate au fost condamnate. Asupra a doi dintre cei arestați în 2013 au fost găsite nu mai puțin de 80 de carduri contrafăcute și 10.000 de dolari în numerar.

 


„Ursul Carpatin”, condamnat pentru carduri false. În Marea Britanie este acuzat de răpire, sechestrare, şantaj şi vătămare corporală

Puneau dispozitive de skimming la bancomate

Condamnat pentru atacuri la bancomate: „Sunt doar un străin nevinovat!”

Au furat 60.000 de coduri PIN prin montarea de camere spion la bancomate

Fost student la drept arestat pentru amplasarea de dispozitive de „skimming”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Semifinală românească la Wimbledon. Vom avea UN ROMÂN în finală!

Un SELFIE ucigaș. Cum a murit un bărbat în timp ce își făcea o poză