Menu
in

Manchester: Românul care și-a ucis copilul cu sindrom Down, condamnat pe viață

Un român a fost condamnat pe viață, cu posibilitatea de eliberare condiționată după 20 de ani de închisoare, pentru că și-a ucis copilul cu sindrom Down în vârstă de doar 6 luni.

Mihai-Cătălin Gulie, în vârstă de 28 de ani, care s-a mutat în Cheshire din România în 2019, și-a lovit cu bestialitate copilul de numai 6 luni care suferea de sindromul Down, astfel încât micuțul a suferit o fractură de craniu.

Când soția sa, Gabriela Ion, s-a întors de la cumpărături, a găsit copilul în stare gravă, acest murind după 3 zile, la spital.

Femeia a fost condamnată, la rândul său, din cauză că nu a raportat poliției un atac asemănător al bărbatului asupra celui mic.

Aceasta a ascuns leziunile copilului folosind pastă de dinți și o ceapă, scrie Manchester Evening News.

Român acuzat că și-a ucis bebelușul cu sindromul Down: „Aveam DIAVOLUL în mine”

Gulie a fost găsit vinovat de crimă, iar femeia a fost condamnată pentru că a permis moartea copilului, după un proces de 14 zile, la Liverpool Crown Court.

Vineri, 26 noiembrie, bărbatul a fost condamnat pe viață, cu un minim de 20 de ani de închisoare, în timp ce soția lui a fost închisă pentru trei ani, dintre care va executa 18 luni după gratii.

Judecătorul i-a spus femeii că și-ar fi putut salva copilul, adăugând: „Este ceva cu care trebuie să trăiești pentru tot restul vieții”.

Jurații au declarat in unanimitate verdicte de vinovăție împotriva cuplului.

Copilul a suferit mai multe bătăi din partea tatălui

Gulie și Ion au emigrat din România la Widnes, în 2019, și, potrivit vecinilor, se certau constant.

Robert și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale scurte în spital și fusese luat acasă anul trecut, de Crăciun.

Pe 18 februarie, Gulie a agresat copilul cu sindromul Down, în timp ce soția lui era la magazin cu fiica ei, pentru a cumpăra dulciuri.

În acea dimineață, bărbatul trimisese un e-mail Biroului de consiliere pentru cetățeni (CAB) în care cerea rambursarea cheltuielilor zilnice cu taxiul pentru a-l vizita pe Robert în spital, în valoare totală de 4.000 de lire sterline.

Robert a murit trei zile mai târziu, când medicii au descoperit dovezi ale unui atac din trecut, în jurul datei de 7 februarie.

„Nici măcar nu l-am atins”

La proces, Gulie a negat că și-a rănit copilul și a spus că a observat că Robert a devenit galben și a încetat să mai respire în timp ce „stătea cu el pe canapea și se uita la televizor”. El a spus: „Nici măcar nu l-am atins”.

În instanță, partenera sa l-a acuzat că i-a provocat rănile mortale și a spus că îi era frică de el.

Cu toate acestea, procurorii au spus că ea „a ținut secret ce se întâmpla, până când a fost prea târziu”.

Gulie a mărturisit apoi că l-a pălmuit pe Robert o dată la fund și l-a aruncat pe perne, cu aproximativ o lună înainte de a muri. A spus că parcă era „posedat de diavol”.

Judecătorul a acceptat că Gulie nu plănuia sau intenționa să-l omoare pe micuț, că și-a pierdut cumpătul și apoi a căutat ajutor medical, dar și că acela nu a fost un incident izolat.

Judecătorul a spus: „Știai că nu poți să-ți ții cumpătul și că Robert nu era ferit de tine. Cu toate acestea, nu ai făcut nimic pentru a rezolva asta”.

Părinții nu au arătat nicio emoție când au fost condamnați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version