Scandal imens în Marea Britanie. The Guardian: Personalul medical, instruit „să nu resusciteze” persoane cu dizabilități bolnave de COVID

Personalul medical ar fi primit instrucțiuni de a nu resuscita persoane cu dificultăți de învățare infectate cu COVID, în timpul celui de-al doilea val de pandemie, scrie The Guardian.

Acest lucru, în ciuda condamnării pe scară largă a practicii folosite în valul pandemiei de anul trecut.

Organizația Mencap a declarat că a primit în ianuarie rapoarte de la persoane cu dificultăți de învățare cărora li s-a spus că nu vor fi resuscitate dacă s-a îmbolnăvi de Covid-19.

Comisia pentru Calitatea Îngrijirii arăta, în decembrie 2020, că notificările necorespunzătoare „Nu încercați resuscitarea cardiopulmonară” (DNACPR) au cauzat decese ce ar fi putut fi evitate, anul trecut.

Șoc în Marea Britanie: Zeci de copii ajung săptămânal la TERAPIE INTENSIVĂ, la o lună după infectarea cu COVID-19

Astfel de ordine sunt date, de obicei, pentru persoanele care sunt prea fragile pentru a beneficia de CPR, dar Mencap a spus că unele par să fi fost eliberate pentru oameni care doar aveau un handicap de învățare. CQC urmează să publice un raport despre practică în câteva săptămâni.

Dezvăluirea vine în timp ce militanții pun presiuni din ce în ce mai mari asupra miniștrilor să reconsidere o decizie de a nu acorda persoanelor cu dizabilități de învățare prioritate pentru vaccinări. Există dovezi din ce în ce mai mari că chiar și cei cu dizabilități ușoare au mai multe șanse să moară dacă contractează coronavirusul.

Deși unele persoane cu dizabilități de învățare, cum ar fi sindromul Down, se aflau în unul din cele patru grupuri stabilite de Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), cărora guvernul a promis că li se va oferi vaccinul, multe dintre acestea au fost clasificate în categorii inferioare și încă așteaptă vaccinarea.

The Guardian mai scrie că, în cele cinci săptămâni de la începutul celui de-al treilea lockdown, Covid-19 a reprezentat 65% din cauza deceselor persoanelor cu dizabilități de învățare.

Cifrele de la Oficiul de Național de Statistică arată că rata pentru populația generală a fost de 39%.

Persoanele mai tinere cu dizabilități de învățare cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani au de 30 de ori mai multe șanse să moară de Covid decât altele de aceeași vârstă, potrivit Public Health England.

Mai puțin de doi din cinci oameni cu dizabilități de învățare trăiesc până la 65 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson: „Ieșirea din lockdown va fi precaută, dar IREVERSIBILĂ”

Condițiile intrării în Marea Britanie, REVIZUITE. Ce măsuri se aplică din 15 februarie 2021 la intrarea în Anglia