Sociologul lui Ponta, Mirel Palada: „Diasporenii noștri care mor de dragul patriei o să aducă coronavirusul în România“

Sociologul Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului în mandatul lui Victor Ponta, a transmis un mesaj pentru românii din străinătate, în contextul extinderii numărului de persoane infectate cu coronavirus din Italia. 

Palada este convins că virusul va ajunge și în România, adus de  „diasporenii noștri“.

„O să vină coronavirusul și în România, adus de globalizare. O să-l aducă diasporenii noștri care mor de dragul patriei, mai ales atunci cînd începe să se-mpută treaba prin țările alea “ca afară”. O să vină și o să facă oareșce prăpăd. Nu un prăpăd imens, de sfârșitul lumii. Nu. Unul mic, mai mediocru, numai potrivit pentru o gubernie mediocră precum România.

O să moară niște oameni. Niște mii, probabil. Poate chiar niște zeci de mii. Un fleac, după capul conducătorilor noștri competenți și plini de compasiune și empatie și umanitate în ei. Ce e aia niște zeci de mii de români? O mână de oameni. Zero virgulă ceva la sută. O să se îmbolnăvească mai mulți. O să se isterizeze mulți mulți mulți alții.

O să facă presa rating mai ceva ca la Elodia. O să umple pufanezii și diasporezii și deontologitorii cu măști pe față, mai ceva ca în filmele horror cu zombie. O să fie plin de zombie moraliști pe la televizor. Autoritățile o să-și dea măsura ticăloșiei și incompetenței. O să fie o bulibășeală organizatorică mai ceva ca la meciurile Steaua – Dinamo“, scrie Palada pe pagina sa de Facebook.

„O să se combată năprasnic epidemia: cu chestionare și cu funcționari îmbuibați și depășiți de situație. Deja se completează chestionare la Otopeni – soluția ideală pentru contracararea virusului. În sfârșit, începe și lumea să înțeleagă forța chestionarelor. Eu vă spun asta de ani de zile. Chestionarul, the deadliest weapon this side of my motan’s coadă.

Consilierului lui Ponta: Iohannis își bate joc de diaspora. „Mergeţi voi şi fiţi iobagii Europei”

O să iasă Iohannis să urmărească cu preocupare și chiar cu vădită îngrijorare cum îl doare la bască pe nemernicul de virus de preocupările și îngrijorările lui. O să vorbească rar, cumpănit, cu pauze solemne și golite de conținut. Virusul o să se ca*e pe el de rîs și, bonus, o să mai omoare încă treizeci și patru de mii de români nevinovați. Ba nu, pardon, vinovați că trăiesc în România, în loc să fi plecat și ei în țări “ca afară”, unde se moare civilizat, pertinent, cu eleganță.

Ministrul Sănătății o să profite de moartea zecilor de mii de români să grăbească privatizarea sănătății. Evident, de privatizare se va ocupa tot cineva de la Sibiu, că așa îi stă bine României, Teleorman bad, Sibiu good. Și la sfârșit, după ce se vor răci colivele și va începe să se așeze pământul de pe morminte, să se lase la loc în formă de inimioară, o să facem și alegeri. Anticipate. La termen. Cum o fi, alegeri să fie. Românie, să trăiești bine. Că meriți“, a scris Palada pe Facebook.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pescar român ucis în Irlanda de Nord. Criminalul a primit doar 11 ani de închisoare

Doi români, spargere spectaculoasă în centrul Londrei. Au perforat zidul unui magazin și au plecat cu bijuterii de sute de mii de lire sterline