in

Sute de mii de cățeluși aduși în UK, în timpul „lockdown”. Geambașii de câini din România prosperă

Sute de mii de cățeluși au fost importați, unii ilegal, în Marea Britanie din Europa de Est, inclusiv pui de doar 15 săptămâni, în condiții rele, transportați mii de mile în spatele camioanelor și remorcilor.

Aceștia, scrie The Mirror, ar fi satisfăcut cererea de câini din timpul restricțiilor din Marea Britanie, a avertizat RSPCA.

Animalele de 15 săptămâni au parcurs mii de mile în spatele mașinilor, camionetelor și camioanelor.

Licențele comerciale de import acordate crescătorilor străini de guvernul britanic în iunie, iulie și august au crescut de la 5.000, în aceeași perioadă a anului trecut, la 12.000.

Până la 150 de câini pot fi importați în Marea Britanie cu o singură licență, însă sunt aduse și cățele gestante care născut câteva ore mai târziu.

Puii sunt vânduți, iar mama e dusă înapoi în Europa de Est pentru a repeta procesul.

O nouă lege în Anglia interzice vânzarea de câini de către terți și impune proprietarilor să vadă cățelușul acasă, alături de mama sa. Dar regula nu se aplică crescătorilor înregistrați în străinătate.

RSPCA a declarat că crescătorii români au profitat de șansa de a câștiga foarte mulți bani, foarte repede.

Trafic ilegal cu câini din România în Marea Britanie. Ținuți în condiții îngrozitoare în portul Dover

Adam Levy, de la organizația caritabilă Dogs Trust, a declarat că a văzut pașapoarte pentru câini cu intrări multiple în Marea Britanie și un număr mare de cățeluși și, inițial din România, dar apoi, pe măsură ce cererea a crescut, au venit din Ungaria și Polonia.

„Odată ce toți puii sunt vânduți, mamele sunt duse înapoi în țara de unde au venit și sunt inseminate din nou și sunt readuse. Am văzut exemple în care mămicile erau oarbe, una cu piciorul netratat și câini cu tot felul de probleme de sănătate”, a declarat Levy.

„Am văzut chiar și un transport în această vară în care cățelușii erau complet acoperiți cu ulei de motor folosit”, a mai spus acesta.

„Puii au fost confiscați și au intrat în grija noastră. I-am spălat de vreo trei sau patru ori pentru a încerca să scoatem uleiul. A trebuit să-i radem”, a povestit Levy.

Trustul a salvat 43 de câini importați ilegal din Europa Centrală și de Est, de la începerea restricțiilor, în martie. De asemenea, a salvat 12 mame gravide, care au născut 53 de pui.

a declarat că numărul de cățele însărcinate care intră în Marea Britanie din străinătate este cel mai mare de cinci ani.

„Cererea de pui în Marea Britanie a crescut exponențial. Prețul a crescut și numărul dealerilor terți, în special din România, unde s-a văzut oportunitatea pieței de a câștiga bani foarte repede”, a declarat David Bowles de la RSPCA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă traficantă de cocaină, condamnată în Stoke-on-Trent

Londra: UE dă undă verde tranzacțiilor în moneda euro după tranziția post-Brexit