in

Un oficial britanic aruncă bomba: În Marea Britanie sunt probabil 10.000 de persoane infectate cu coronavirus

Până la 10.000 de persoane din Marea Britanie au probabil coronavirus, a anunțat un oficial britanic, care spune ca se va intensifica răspunsul Marii Britanii la focar cu noi acțiuni menite să întârzie răspândirea acestuia, arată The Independent.

Celor care prezintă simptome de răceală sau gripă li s-a spus să se izoleze timp de șapte zile, de vineri înainte.

Persoanele cu simptome trebuie să stea la cel puțin doi metri sau „aproximativ trei pași”, departe de oricine altcineva, să doarmă singure și să ceară ajutor „dacă au nevoie”.

„Stați departe de persoanele vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și cele cu condiții de sănătate subiacente pe cât posibil”, se arată în noua acțiune a guvernului britanic.

Școlile au primit ordin să anuleze toate călătoriile în străinătate, iar persoanelor în vârstă sau celor cu probleme de sănătate li se recomandă să nu meargă pe nave de croazieră.

Marea Britanie are aproape 600 de infectați cu coronavirus, dar guvernul a decis că totul e în regulă. Sfatul lui Boris: „Dacă tușiți, stați în casă”

Cu toate acestea, evenimentele sportive vor continua, fanii fiind lăsați pe stadioane. „În prezent, există foarte puține motive epidemiologice sau medicale pentru a interzice astfel de evenimente”, a declarat Boris Johnson.

Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului, a declarat că numărul real de infecții este „probabil” să fie între 5.000 și 10.000 – mult mai mare decât cifra actuală de 590.

„Ne aflăm într-o perioadă în care avem ceva care încă nu a pornit”, a spus el într-o conferință de presă.

Explicând decizia de a nu trece la restricții mai draconice acum, spre deosebire de aproape toate țările vecine, Johnson a spus: „Cea mai periculoasă perioadă nu este acum, ci la câteva săptămâni distanță, în funcție de cât de repede se răspândește.”

Profesorul Vallance a mai declarat că Marea Britanie este la aproximativ patru săptămâni în spatele Italiei – cea mai lovită țară din Europa în ceea ce privește progresul focarului de coronavirus

Chris Whitty, ofițerul medical principal, a refuzat să spună cât de mare ar putea fi numărul morților, după ce a anunțat mai devreme că numărul de decese a atins cifra 10. Peste 20 de persoane se află în prezent în terapie intensivă.

El a spus că este posibil ca până la 80% din populația din Marea Britanie să contracteze virusul – și că 1% din populația infectată ar putea muri – dar a spus că acest lucru este „în întregime speculativ”.

În mod crucial, experții spun că autoizolarea ar trebui să fie efectuată chiar dacă o persoană cu simptome de răceală sau gripa nu are febră, deoarece aceasta este absentă în 40% din cazurile de coronavirus.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie are aproape 600 de infectați cu coronavirus, dar guvernul a decis că totul e în regulă. Sfatul lui Boris: „Dacă tușiți, stați în casă”

Hatch End High School, caz confirmat de coronavirus. Părinții continuă să își trimită copiii la școală