in

Mii de noi virusuri de la lilieci vor fi transmise oamenilor din cauza schimbărilor climatice

lilieci virusuri

Mii de noi virusuri de la lilieci vor fi transmise oamenilor din cauza schimbărilor climatice, prognozează oamenii de știință.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că focarul de coronavirus din 2020 a provenit de la lilieci. Astăzi, oamenii de știință avertizează cu privire la alte mii de transmisii, din cauză că un climat mai cald îi conduce pe lilieci în zone noi.

Oamenii de știință se așteaptă la 15.000 de transmisii de virusuri între diferite specii până în 2070, în mare parte duse de liliecii care se deplasează în zone noi într-o lume tot mai caldă.

Un climat din ce în ce mai cald va conduce multe specii de animale în noi locații, care vor transporta și paraziții și agenții patogeni, și „creșterea riscului ca bolile infecțioase emergente să treacă de la animale la oameni în următorii 50 de ani”, prognozează oamenii de știință.

Un nou virus periculos descoperit în Marea Britanie: „Este înrudit cu SARS-CoV-2 și poate fi un rezervor de mutații”

Pe măsură ce se mișcă, unele specii vor începe să intre în contact cu altele pentru prima dată. Dar pericolul va fi cel mai mare în zonele dens populate, în special în Africa tropicală și Asia de sud-est.

Cercetătorii, conduși de Colin Carlson de la Universitatea Georgetown, au modelat modul în care mamiferele s-ar putea mișca pe măsură ce lumea se încălzește cu 2 grade Celsius, până în 2070, deoarece habitatele actuale devin prea calde.

Ei se așteaptă la cel puțin 15.000 de noi transmisii de viruși între specii, conduse în mare parte de lilieci, care poartă adesea virusuri transmisibili la oameni.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că noul focar de coronavirus din 2020 din Wuhan s-a transmis probabil de la un liliac la oameni, printr-o specie intermediară.

Oamenii de știință și guvernele din întreaga lume sunt de acord că lumea ar trebui să încerce să limiteze încălzirea la 1,5 grade peste nivelurile preindustriale, pentru a evita cea mai gravă problemă a climei – deși unele impacturi ne vor afecta în continuare.

Dar politicile actuale, dacă sunt implementate, pot duce doar aproximativ 1,9 grade de încălzire.

Înainte ca acordul de la Paris să fie convenit la COP21 în 2014, lumea era pe cale să se încălzească cu aproape 4 grade.


///Mii de noi virusuri de la lilieci vor fi transmise oamenilor din cauza schimbărilor climatice///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

bază din Zaporoje

Război în Ucraina: Luptători britanici uciși de ruși într-o bază din Zaporoje

Măcelarul din Bermondsey a fost dus în instanță și arestat. A ucis o familie întreagă

Măcelarul din Bermondsey a fost dus în instanță și arestat. A ucis o familie întreagă