Menu
in

Zeci de români, înghesuiți în trei camere, în Kingsbury. Cât plăteau oamenii pentru a trăi în condiții mizerabile

26 de saltele ocupate de români au găsit polițiștii în urma descinderii la o casă unde se trăia în condiții execrabile, din cartierul Kingsbury, Brent, nordul Londrei.

Polițiștii au descoperit că în casa cu trei camere locuiau peste 20 de bărbați, toți români. Oamenii trăiau în condiții mizerabile, ofițerilor fiindu-le greu să deschidă ușile camerelor din cauza saltelelor care le blocau.

De altfel, cartierul Kingsbury este considerat de Consiliul Brent unul dintre cele mai populate cu astfel de cazuri.



Fiecare cameră din casa respectivă era ocupată, cu excepția băii și bucătăriei. Românii locuiau inclusiv într-o mansardă fără ferestre, unde ajungeai cu greu, pe o scară de incendiu.

Bărbații plăteau săptămânal între 30 și 50 de lire sterline, în funcție de locul pe care îl ocupau în camere.

Astfel, proprietarul primea în jur de 1.000 de lire sterline pe săptămână de la ocupanți.

O purtătoare de cuvânt a Consiliului Brent a spus că erau condiții îngrozitoare de trai: „Este unul dintre cele mai rele locuri pe care le-am văzut, colcăiau rozătoare și gândaci”.

„Avem toleranță zero împotriva proprietarilor care exploatează chiriași pe care îi înghesuie în astfel de case”, a declarat unul dintre consilierii din Brent.

„Suntem aici pentru a ajuta chiriașii să lupte împotriva proprietarilor necinstiți”, a mai spus aceasta.

Începând de la 1 octombrie anul trecut, orice proprietate care este închiriată pentru cinci sau mai multe persoane care nu sunt înrudite, va necesita o licență obligatorie de închiriere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version