in

Deputatul Doru Petrișor Coliu ucide gramatica limbii române. Probabil și-a concediat corectorulDeputatul Doru Petrișor Coliu, cel care a făcut pușcărie în tinerețe pentru fapte de înșelăciune, nu este certat doar cu legea, ci și cu gramatica limbii române.

Am mai făcut cunoscute câteva dintre gesturile parlamentarului fost PMP, actual independent, de a masacra limba maternă.

În urma articolelor noastre, scrierile de pe pagina de Facebook a deputatului au început să fie ceva mai îngrijite din punct de vedere gramatical. Semn că, ori Coliu și-a luat meditator, ori și-a angajat corector.


Am înțeles acum că prima varianta este exclusă.

De curând, Coliu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj, cu ocazia zilei de naștere a fiului său.

Este un gest pe care îl fac mulți oameni. Ne cerem scuze față de familia deputatului, însă Doru Petrișor Coliu a fost ales de mii de oameni, care au dreptul să cunoască, măcar acum, pe cine au trimis în parlament.

Textul scris de  Coliu are greșeli despre care nimeni nu poate spune că sunt făcute din neatenție.

Elevul Coliu ar fi riscat să repete clasa a doua, dacă ar fi scris asemenea prostii, care însă nu au fost un impediment în calea carierei de deputat a lui Doru Petrișor Coliu.

Spre exemplu, scrie Coliu: „încă câți-va ani de copilărie”. Trecând peste cacofonia, poate inevitabilă pentru o minte care nu este în stare să adăpostească un vocabular academic, trebuie să îi spunem deputatului, plătit din banii poporului, că acest cuvânt, „câți-va”, nu există.

Nu este o confuzie între un cuvânt cu cratimă și unul fără cratimă, gemene în pronunție. Pur și simplu nu există. A scrie astfel este nu numai o dovadă a lipsei anilor de școală, ci și a unor probleme cognitive.

Pentru că una este să confunzi, alta este să folosești cuvinte inexistente. Dar Coliu este deputat și, după cum a spus chiar el odată, poate să scrie ce vrea. Poate chiar să introducă în limba română unele cuvinte din umbra propriei sale gândiri. Poate că, în curând, vom fi obligați să scriem „câți-va”, în loc de „câțiva”, cine știe?

Apoi, scrie Coliu, „ani trec”, uitând, probabil, de articolul hotărât, pentru că el este deputat și poate face și asta. Ce mai este un articol hotărât în ziua de azi, atunci când te numești Doru Petrișor Coliu și ești deputat? Poți să scrii ani, anii sau chiar aniii, dacă așa vrei tu, deputăția îți dă dreptul să fii stăpân peste litera „i”.

Apoi, poate din grabă sau din cauza corectorului de pe telefonul mobil, Coliu îi dorește tânărului să aibă parte de o „adolescentă frumoasă”. Știm că diacriticele sunt omise uneori din textele scrise pe Facebook, însă atunci când scrii tot textul cu semne românești, devine hilar să schimbi astfel sensul unei propoziții.

O singură concluzie putem trage după ce citim o astfel de „capodoperă” și anume că Doru Petrișor Coliu nu este doar un fost pușcăriaș, ci și un actual agramat.

Mircea Maer

Diaspora are un parlamentar penal. Deputatul Doru Coliu a făcut pușcărie pentru fapte de înșelăciune

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Un român a deschis o școală de tatuaj în Londra. Danny Romano: „Ne-ar trebui 150 de ani să ajungem la nivelul din Regatul Unit

Interlopul Ghenosu, amenințări din închisoarea din Anglia la adresa DIICOT : „Am multe de spus”