in

Protest. Theresa May, exclusă dintre figurile marcante feminine ale Univeristății Oxford

O fotografiei a prim ministrului britanic Theresa May a fost înlăturată de pe peretele vechiului departament de geografie al Universității Oxford, după ce studenții s-au plâns că este “o figură controversată într-un departament cu mulți cetățeni UE și profesori din vechile colonii britanice”.

Portretul fusese pus pe unul dintre pereții Școalii de Geografie și Mediu a Universității Oxford, săptămâna trecută, ca parte a unei sărbători a absolventelor departamentului.

Însă, după un protest al studenților – canalizați printr-un cont de social media numit „NotAllGeographers” – imaginea a fost înlăturată, arată Cherwell, ziarul studențesc al universității, citat de The Telegraph.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Un purtător de cuvânt al Universității Oxford a declarat că portretul a fost scos pentru a evita mai multe proteste, însă va fi reașezat la locul lui în scurt timp.

Theresa May a absolvit în 1977 și a fost una dintre cele douăsprezece foste studente prezentate în cadrul expoziției ce intenționa să “urmărească să inspire următoarea generație de femei geografi să-și urmărească în mare măsură cariera viitoare”.

Claire Hann, ofițerul Egalitate și Diversitate al instituției, a declarat: „Scopul este acela de a arăta că realizările celor câteva femei selectate reprezintă și sunt legate de realizările unui grup mult mai larg de femei geografi.”

Dar decizia de a afișa fotografia doamnei May a fost criticată de unii studenți. Vineri aceștia au postat bucăți de hârtie în jurul imaginii pe care au scris impresii despre premier.

Un student a scris „Școala de geografie sau mediul inconștient”, referindu-se la abordarea cu privire la imigrație pe vremea când May era ministru de Interne.

Într-o declarație adresată ziarului studențesc Cherwell, grupul NotAllGeographers a declarat că este „pe bună dreptate mândră de … sărbătoarea” absolvenților departamentului.

„Cu toate acestea, nu a existat nici o consultare (cel puțin cu studenții) cu privire la plasarea fotografiei cu Theresa May ca fiind una dintre cele 12 portrete alese pentru a sărbători femeile și geografia de la Oxford”, a declarat acesta.

„Desigur, într-un moment când există probleme cu scandalul Windrush și manipularea Brexit, ea este o figură controversată într-un departament cu mulți cetățeni UE și lectori din fostele colonii britanice”.

Un purtător de cuvânt al universității a declarat: „Portretul era din ce în ce mai ascuns de hârtii care purtau în principal mesaje satirice, pline de umor. Acum a fost scos și va fi afișat astfel încât să poată fi văzut așa cum s-a intenționat.”

Cabinetului prim ministrului a declarat că aceasta este problema universității

Britanicii ies în stradă pentru a cere demisia premierului Theresa May. Proteste masive!

Mii de români mor anual în străinătate. Meleșcanu: «Nu contribuie la buget, nu putem plăti repatrierea corpurilor»

Logodnica lui Victor Spirescu: „Era dependent … Știa că va muri tânăr”