in

Marea Britanie: Doar șapte țări mai sunt pe lista roșie. Vezi care e situația României

Marea Britanie: Doar șapte țări mai sunt pe lista roșie. Vezi care e situația României

Doar șapte țări mai rămân pe lista roșie de călătorie a Marii Britanii, călătorii vaccinați care sosesc din toate celelalte fiind scutiți de carantină, iar în curând și de testele PCR.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că o actualizare a renunțării la testarea PCR în favoarea unui test antigen pentru călătorii vaccinați va avea loc „în zilele următoare”.

El a spus că schimbările ar trebui să intre în vigoare la timp pentru persoanele care se întorc din vacanțe și cu siguranță pentru sfârșitul lunii octombrie.

Shapps a declarat la BBC că nu poate da o dată exactă pentru schimbare, spunând că Ministerul Sănătății și Poliția de Frontieră lucrează la acest lucru.

Știrea vine după ce s-a anunțat că lista roșie va fi redusă la 7 țări, de la 47, de luni, 11 octombrie. Noua listă roșie de călătorie din Marea Britanie va intra în vigoare începând cu ora 04:00.

Condiții de călătorie România-Anglia. Noi reguli pentru călătoriile internaționale

De la acea dată, țările care nu sunt pe lista roșie vor face parte din „restul lumii” (ROW), cum va fi și cazul României sau al altor țări din UE. De asemenea, Mexic, Thailanda și întreaga Africă nu vor mai fi pe lista roșie, a anunțat Ministerul Transporturilor (DfT), citat de Independent.

Țările rămase pe lista roșie vor fi Columbia, Ecuador, Republica Dominicană, Haiti, Panama, Peru și Venezuela.

Shapps „speră” că vara viitoare va fi fără teste sau alte restricții

Ministrul Transporturilor a spus că „speră foarte mult” ca vara viitoare să nu mai existe teste și liste cu țări restricționate pentru călătorii.

Shapps a declarat pentru Times Radio: „După ce am trecut prin doi ani la rând, două veri la rând și, ca mulți alți oameni, am experimentat neajunsurile unui sistem care a fost capabil să se schimbe atât de repede, chiar sper ca lumea să revină la normal.”

Shapps a spus că vaccinul este „răspunsul” la probleme, adăugând „vaccinul este lucrul care ne-a permis să facem aceste mari schimbări în călătoriile internaționale”.

Întrebat dacă vara viitoare ar putea reveni la un stil de călătorie „fără teste, fără semafoare”, el a spus: „Sper foarte mult”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 3.9]

Anglia: Și-a ucis vecinul cu un cuțit, chiar în fața casei acestuia

Anglia: Și-a ucis vecinul cu un cuțit, chiar în fața casei acestuia

Supermarketurile din Marea Britanie angajează 100.000 de sezonieri

Supermarketurile din Marea Britanie angajează 100.000 de sezonieri