in

Neglijența medicală: Importanța rapoartelor HSIB

HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o organizație independentă formată dintr-o echipă de investigatori și analiști al căror rol implică efectuarea  investigațiilor independente cu privire la „sesizările privind siguranța pacienților și îngrijirea oferite de sistemul național de sănătate (NHS) din Anglia.” HSIB poate investiga doar solicitările privind siguranța pacienților care au avut loc după 1 aprilie 2017.

Organizația este complet independentă de NHS în ceea ce privește investigațiile lor. Totuși, aceasta este finanțată de Departamentul de Sănătate și Asistență Socială.

Guvernul a publicat un proiect de lege privind investigațiile legate de siguranța serviciilor de sănătate în septembrie 2017 pentru a recomanda înființarea unui nou grup, Corpul de investigații pentru siguranța serviciilor de sănătate (HSSIB), pentru a investiga din nou orice incident legat de siguranța pacienților care au beneficiat de serviciile sistemului național de sănătate – NHS. Ideea este că HSSIB va fi complet independent și va continua activitatea HSIB cu excepția investigațiilor legate de serviciile de maternitate.

Proiectul de lege propus va avea ca efect:

 • Înființarea Corpului de investigații privind siguranța serviciilor de sănătate (HSSIB), ca un nou organism independent, cu competențe în efectuarea investigațiilor privind incidentele legate de siguranța pacienților în timpul furnizării de servicii finanțate de NHS;
 • Crearea unui „spațiu sigur” în care participanții să poată furniza informații către HSSIB știind că informațiile nu vor fi distribuite terților și vor fi dezvăluite numai în anumite circumstanțe limitate, conform legislației

și

 • Modificarea Legii privind medicii legiști și justiția din 2009 pentru a permite NHS, în locul autorităților locale, să numească examinatori medicali și să plaseze o îndatorire a secretarului de stat care trebuie să se asigure că sunt numiți un număr suficient de examinatori medicali la nivelul Angliei, că aceștia dispun de resursele adecvate și că performanța lor este monitorizată.

Cine sunt cei de la HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate)?

Echipa de investigatori și analiști este condusă de Keith Conradi. El este investigatorul șef cu foarte multă experiență în accidente aeriene fiind pilot profesionist de 40 de ani. Alți membri ai echipei sale sunt Dr. Kevin Stewart, directorul medical executiv și investigatorul șef adjunct. Geriatru calificat Lynne Spencer, Director Executiv pentru Servicii Corporative, care a lucrat în NHS timp de aproximativ 18 ani într-un rol de guvernanță  corporativă/ gestionare a riscurilor și Dr. Stephen Drage, Director Executiv pentru Investigații, care a lucrat anterior ca Director Medical Adjunct la un mare Trust NHS și profesează în continuare în rolul de consultant în terapie intensivă și medic anestezist.

Există, de asemenea, subgrupe ale acestor echipe, cum ar fi:

 • Unitatea de Informații este formată din 5 persoane care prioritizează acțiunile HSIB; gestionează Sistemul extern de notificare privind conștientizarea siguranței; gestionează baza de date de informații și consultanță de specialitate.
 • Echipa Națională de Investigații care reprezintă nucleul HSIB și supraveghează investigațiile. Echipa este formată dintr-un grup de persoane cu o vastă experiență în managementul proiectelor; revizuiri de cazuri grave; investigații care implică mai multe agenții; management în cadrul NHS; managementul siguranței; investigarea accidentelor; asistență medicală; legislație; medicina și siguranța pacientului.
 • Echipa de investigare a departamentului de maternitate, care implică o echipă de obstetricieni și moașe al căror rol este de a investiga toate incidentele privind cazurile din maternitățile publice, din cadrul NHS.
 • Echipa de management superior care se ocupă de probleme legate de managementul informației și tehnologiei; finanțe și performanță; conformitatea datelor și gestionarea informațiilor; comunicare; educație, învățare și dezvoltare; politici, implicarea pacientului și a publicului etc.
 • Citizens’ Partnership and Delivery Group reprezintă un amestec divers de persoane ce sunt membri interni și externi ai HSIB și își împărtășesc experiențele și expertiza în implicarea pacienților și a publicului pentru a ajuta și îmbunătăți profilul HSIB. Unii dintre acești indivizi au experimentat ei înșiși îngrijiri nesatisfăcătoare sau au pierdut un membru al familiei din cauza îngrijiriilor necorespunzătoare din sistemul național de sănătate – NHS.

Cu ce se ocupă HSIB?

Esența rapoartelor pregătite de echipele HSIB este de a investiga orice problemă privind siguranța pacienților din cadrul NHS.

Cele două programe principale sunt Investigațiile Naționale și Investigațiile privind maternitățile. Oricine poate raporta către HSIB o problemă privind siguranța pacientului. Recomandările pot fi făcute de către pacienți, familiile lor, personalul NHS și publicul.

Care este scopul unei investigații HSIB?

Scopul principal al investigației HSIB este de a efectua o analiză amănunțită a circumstanțelor legate de problema siguranței pacientului și de a pregăti un raport.

HSIB nu va căuta să investigheze problemele legate de vina sau încălcarea obligației de a acorda îngrijire. Nu este o investigație juridică, totuși raportul final este util avocatului dumneavoastră pentru neglijență medicală.

HSIB va implica NHS Trust/profesioniști din domeniul sănătății implicați în îngrijire, pacientul și familia în procesul de raportare și toate investigațiile naționale sunt publicate odată ce raportul este finalizat.

Investigațiile privind maternitatea nu sunt publicate, dar sunt oferite familiei, NHS Trust și profesioniștilor din domeniul sănătății care au fost implicați în incidentul de siguranță a pacientului în cauză.

HSIB adună informații din investigațiile lor pentru a le permite să identifice problemele legate de siguranța pacientului. Odată ce au finalizat o serie de investigații referitoare la un anumit Trust NHS, organizează o întâlnire cu Trustul NHS în cauză, ceea ce le permite să:

 • Limiteze activitățile și volumul de muncă;
 • Analizeze feedback-ul asupra problemelor comune;
 • Impună acțiuni ce necesită o revizuire imediată pentru a îmbunătăți siguranța, într-un interval de timp mai rapid decât așteptarea ca rapoartele de investigație să fie finalizate.

În ceea ce privește investigațiile privind maternitatea, HSIB are un acord cu CQC cu privire la schimbul de informații referitoare la investigații. De asemenea, lucrează îndeaproape cu The Royal College of Obstetricians & Gynecologists Every Baby Counts – Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor Fiecare copil contează, programul de îmbunătățire a calității și MBRRACE-UK (Mothers and Babies: Reducing Risks through Audits and Confidential Inquiries across the UK – Mame și bebeluși: reducerea riscurilor prin audituri și anchete confidențiale în Marea Britanie) și NHS Resolution.

Câte investigații HSIB au loc în fiecare an?

HSIB efectuează până la 30 de investigații pe an în legătură cu sesizările generale și, în mod șocant, din decembrie 2020, 1000 de investigații pe an referitoare la problemele din maternități. În august 2020, au fost începute 1.478 de investigații din cadrul maternităților și s-au încheiat 1.083, lucrând cu 130 de trusturi NHS pentru cazuri grave în 14 regiuni din Regatul Unit, inclusiv 10 trusturi de ambulanță NHS. Nu toate familiile doresc să se angajeze într-o investigație cu HSIB, iar statisticile arată că 87% dintre familii s-au implicat în anchetele privind problemele din cadrul maternităților și puțin mai mult de 89% s-au implicat în anchete generale.

Cum va folosi avocatul dumneavoastră raportul HSIB?

In cadrul firmei de avocatura Osbornes Law, avocații noștri specializati în cazuri de neglijență medicală primesc multe rapoarte HSIB. Informațiile din aceste rapoarte, atunci când sunt corelate cu informațiile conținute în fișele medicale ale pacientului și orice alte rapoarte de investigație suplimentare, sunt utile în documentarea cazului. Acesta nu înlocuiește nicio dovadă oferită de experți necesară pentru a dovedi un caz pentru despăgubiri, sau chiar versiunea evenimentelor prezentată de pacient. Sunt doar informații care pot fi folosite în plus față de alte dovezi.

Avocații noștri sunt specializați în reclamații pentru neglijență medicală și în reclamații pentru vătămări în timpul nașterii și am folosit rapoartele HSIB atunci când neglijența medicală a cauzat vătămări copilului în timpul nașterii, sau mamei, inclusiv in cazuri de naștere a unui făt mort și solicitări legate de paralizie cerebrală. În cazul Gabrielei Pintilie, unde tratamentul defectuos a dus în mod tragic la moartea mamei după naștere, a fost efectuată o anchetă HSIB și raportul a făcut parte din dovezile noastre împotriva trustului NHS.

Având în vedere faptul că mulți dintre clienții noștri nu vorbesc limba engleză ca primă limbă și mulți nu reușesc să înțeleagă ce s-a întâmplat la momentul incidentului în cauză, HSIB are capacitatea să traducă rapoartele HSIB în limba clientului, astfel încât acesta poate înțelege pe deplin conținutul raportului. Acest lucru este foarte util, iar echipa noastră juridică vorbitoare de limbi străine poate parcurge aceste rapoarte cu clientul în detaliu pentru a se asigura că înțeleg pe deplin conținutul.

Dacă credeți că aveti sau ați avut o problemă legată de siguranța pacientului ce ar trebui raportată la HISB sau ați dori să discutați cu un avocat cu privire la orice problemă legată de siguranța pacientului; vă rugăm să ne contactați. Stephanie Prior este șefa departamentului de neglijență medicală in cadrul firmei noastre de avocatură – Osbornes Law. Ea este menționată în ghidurile juridice drept un avocat de top în materie de neglijență medicală din Londra și este, de asemenea, acreditată de AvMA, organizația care susține siguranța pacienților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

dance crossing county

„Dance Crossing County” – ansamblul care a cucerit Europa invită turiștii la spectacole în șapte localități din județul Constanța

bani buzunar copii uk

O treime dintre părinții din Marea Britanie reduc banii de buzunar pentru copii, iată cât cheltuiesc săptămânal