in

O treime dintre părinții din Marea Britanie reduc banii de buzunar pentru copii, iată cât cheltuiesc săptămânal

O treime dintre părinții din Marea Britanie reduc banii de buzunar pentru copii, iată cât cheltuiesc săptămânal.

Criza costului vieții a făcut ca suma medie acordată copiilor să scadă la cel mai mic nivel din 2001 încoace. Suma medie de bani de buzunar pe care o primesc copiii sub 16 ani a scăzut cu 23% într-un an. O treime dintre părinți au redus banii de buzunar în ultimul an, scrie The Guardian.

Suma medie care intră în buzunarele copiilor sub 16 ani în fiecare săptămână a scăzut cu 23%, ajungând la 4,99 lire sterline în acest an, de la 6,48 lire sterline în 2021, potrivit unui studiu Halifax – cea mai mică sumă din 2001 încoace.

Aproape 6 milioane de gospodării din Marea Britanie au dificultăți în a-și plăti facturile de telefon și internet

Părinții din Marea Britanie reduc banii de buzunar pentru copii

Două cincimi dintre părinți continuă să le dea bani de buzunar copiilor lor, iar o treime dintre ei se așteaptă ca odraslele lor să facă mai multe lucruri în casă pentru a-i câștiga.

În timp ce părinții au redus banii de buzunar, mulți dintre ei au declarat că sunt pregătiți să își modifice stilul de viață pentru a se asigura că pot suplimenta fondurile copiilor lor.

Jumătate dintre părinți spun că ar sacrifica cheltuielile pentru propriul timp liber, cum ar fi mersul la bar sau mâncatul în oraș, sau ar renunța la achiziții precum machiajul și produsele de designer (45%). Puțin peste două cincimi au declarat că ar renunța la cheltuielile pentru propriile hobby-uri, iar un sfert ar cheltui mai puțin pentru cumpărăturile săptămânale de la supermarket.

Copiii își cheltuiesc banii de buzunar pe jocuri video și dulciuri (ambele cu 39%), urmate de jucării (30%), haine (29%) și hobby-uri, de exemplu cărți (28%).

Doar o cincime dintre părinți (22%) spun că este foarte probabil ca fiii lor să își economisească banii de buzunar.

Halifax a intervievat 629 de părinți cu copii cu vârste cuprinse între opt și 15 ani în luna iunie.

În 1987, când s-a întreprins primul sondaj privind banii de buzunar, copiii primeau în medie 1,17 lire sterline în fiecare săptămână. Suma a rămas relativ stabilă de-a lungul anilor ’90, înainte de a se dubla între 1998 și 2000.

Pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut, banii de buzunar au urmat exemplul – dar au scăzut în timpul crizei financiare, de la 8,01 lire sterline în 2007 la 6,13 lire sterline în 2008. A crescut la 7,71 lire sterline până în 2019, înainte de a scădea din nou în timpul pandemiei la 7,55 lire sterline în 2020 și la 6,48 lire sterline în 2021.

Chris Payne, tatăl unui băiat de șase ani și al unor tripleți (fete de patru ani), a declarat “În calitate de părinte a patru copii și lucrând cu normă întreagă în sectorul serviciilor de urgență, planificarea financiară este importantă pentru noi – și o parte din aceasta este cât de mulți bani de buzunar le dăm copiilor noștri.

“La fel ca alții, ne confruntăm cu partea cea mai grea a creșterii costurilor, iar acest lucru înseamnă să ne modificăm stilul de viață pentru a ne adapta la noile moduri de viață – dar nu am compromis abordarea noastră de a da bani de buzunar.”

Abrahams a spus: “Știm că finanțele pot cauza îngrijorare pentru gospodării. Banii de buzunar sunt un lux pe care doar unii părinți sunt capabili să îl ofere copiilor lor și, pentru mulți, nu este o opțiune fezabilă. Având o conversație deschisă și sinceră cu copiii dvs. despre ceea ce vă puteți permite să le oferiți, este posibil să le îmbunătățiți înțelegerea și relația cu finanțele în viitor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Neglijența medicală: Importanța rapoartelor HSIB

„Music Crossing County” – 14 concerte în Constanța, Costinești, Techirghiol, Mangalia, Ovidiu, Peștera, Năvodari