in

Important! Cum puteți să vă recuperați banii de la angajator în Marea Britanie

Datoria angajatorului de a plăti salariile convenite cu promptitudine este esențială pentru orice relație de muncă. Legea recunoaște importanța acestei datorii și oferă angajaților două căi de atac în caz de neplată.

Prima cale de atac este de a înainta o reclamație împotriva angajatorului, pentru încălcarea contractului prin care angajatul afectat poate solicita salariile neplătite, împreună cu dobânda, ca “daune” în County Court.

Dacă nu mai lucrați la acest angajator, puteți prezenta o astfel de cerere (dar fără dreptul de a recupera dobândă) la Tribunalul Muncii (Employment Tribunal), care va putea acorda o compensație de pana la 25.000 de lire sterline.

Cea de-a doua cale de atac este de a prezenta o cerere la Tribunalul Muncii care să ateste că neplata sumei datorate este o deducere neautorizată din salariu. De regulă, deducerea este legală numai dacă este autorizată prin lege (de exemplu deducerile fiscale), cu acordul scris prealabil al salariatulu sau printr-un contract de muncă scris. Cu toate acestea, există un șir de apărări pe care angajatorul le-ar putea invoca, cum ar fi cazul în care deducerea este făcută în scopul de a recupera o supraplată a salariului.



În afară de dreptul de a nu avea deduceri ilegale, angajații au o serie de alte drepturi, cum ar fi: dreptul de a nu plăti angajatorului (de exemplu “amenzi” pentru performanțe slabe sau abateri), iar angajații în retail au dreptul de a nu avea rețineri din salarii mai mult de o zecime, din cauza deficitului de numerar sau deficiențe de stoc.

Angajații trebuie să cunoască faptul că există un termen de limită pentru a depune o cerere la Tribunalul de Muncă, în legătură cu neplata salariilor – în mod normal trei luni de la data deducerii. Cu toate acestea, în cazul în care există o serie de deduceri, termenul limită începe de la data a ultimei deduceri. Acest lucru înseamnă că, în unele cazuri, un angajator ar putea să se confrunte cu o cerere de mai multe mii de lire deduse pe o perioadă îndelungată de timp.

În cazul în care considerați că angajatorul vă datorează bani, ar trebui să urmați următorii pași:

– Calculați suma datorata: verificați fluturașii de salariu și colectați dovezi care să demonstreze munca efectuată de dumneavoastră.

– Redactați o scrisoare fostului angajator, enumerând suma datorată. Cereți un răspuns până la o anumită dată și păstrați o copie.

– În cazul în care angajatorul contestă cererea, revizuiți motivele invocate și decideți dacă aveți temei legal pentru a face o reclamație.

– Dacă decideți să progresați cu reclamațiile, completați un formular ET1, pentru a iniția procedură la Tribunalul de Muncă.

Cu o experiență considerabilă în acest domeniu, IMD Solicitors vă poate răspunde la întrebările pe care aveți în legătură cu acest domeniu.

Dumitru Filip

IMD Solicitors LLP

Ce trebuie să știți despre conducerea sub influența alcoolului în Marea Britanie

S-au înmulţit divorţurile în România. Care sunt motivele invocate în mod frecvent

Atenție la pasagerii clandestini! Poți fi amendat chiar dacă nu știi de prezența lor în autovehicul

Avertisment! Nu vom mai avea dreptul automat de a locui și lucra în Marea Britanie după Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pierdere de zeci de miliarde de lire sterline din cauza Brexit. Ce au anunțat marile companii din Regatul Unit

România se pregătește pentru Brexit. Ce trebuie să facă țara noastră cu privire la negocierile cu UK