in

Pierdere de zeci de miliarde de lire sterline din cauza Brexit. Ce au anunțat marile companii din Regatul Unit

Oamenii de afaceri din Marea Britanie au anulat sau au amânat investiţii în valoare de 65,6 miliarde de lire sterline după votul din iunie privind ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Bloomberg.

De asemenea, peste 40% din marile companii şi-au redus investiţiile, arată un studiu publicat luni de Centre for Economics and Business Research şi Hitachi Capital UK.

Directorii generali sunt circumspecţi în privinţa îndeplinirii planurilor de investiţii, din cauza evoluţiei lirei sterline şi a lipsei certitudinilor privind viitoarea relaţie a Marii Britanii cu UE.

O treime dintre companiile din Marea Britanie au întârziat sau au abandonat planurile de cheltuieli, în urma votului din iunie.Marile companii sunt îngrijorate în special de deprecierea semnificativă a lirei sterline, accesul la piaţa unică a UE şi schimbările politice. Aproximativ 42% din aceste companii şi-au amânat sau anulat cheltuielile.

Guvernul de la Londra a fost avertizat, luna trecută, că Marea Britanie ar putea pierde anual venituri din taxe în valoare de 66 de miliarde de lire sterline, în cazul unei ieşiri dure din Uniunea Europeană, o variantă în urma căreia Marea Britanie va avea un acces limitat la piaţa unică.

 

Potrivit acestor documente, Produsul Intern Brut al Regatului Unit ar putea fi mai mic cu 5,4%, până la 9,5% după 15 ani, comparativ cu ce s-ar întâmpla dacă ar rămâne în UE. O astfel de scădere dramatică a veniturilor, ar forţa Guvernul să reducă cheltuielile publice sau să majoreze taxele.

Frankfurt, gata să primească băncile britanice după Brexit. Orașul german este a doua mare piață de capital din UE, după Londra

BBC: Guvernul nu are niciun plan pentru Brexit. Theresa May, lovită de scurgerile de informații

Studenții europeni încep să ocolească Marea Britanie. Scădere dramatică a înscrierilor

Deprecierea lirei sterline aduce scumpiri în Marea Britanie. O mare companie a majorat prețurile cu 20%

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Descoperire șocantă la Luxemburg. Prostituată româncă ucisă, cadavrul ei abandonat într-o pădure

Important! Cum puteți să vă recuperați banii de la angajator în Marea Britanie