in

Marea Britanie introduce amestecul de hidrogen în rețeaua de gaze naturale

Marea Britanie introduce amestecul de hidrogen în rețeaua de gaze naturale

Rețeaua de gaze din Marea Britanie va fi pregătită pentru ca distribuitorii să înceapă să utilizeze hidrogen în amestecuri cu gazele naturale începând cu 2023, a declarat organismul industrial Energy Networks Association (ENA).

Asociația, care reprezintă deținătorii de licențe de transport și distribuție de gaz și electricitate din Marea Britanie, a publicat pe 13 ianuarie un plan de livrare pentru extinderea amestecului de hidrogen în Regatul Unit.

Conform planului, toate cele cinci companii de rețea de gaze din Marea Britanie vor fi capabile să finalizeze modernizările necesare pentru a furniza un amestec de hidrogen de 20%, începând din iarna 2023-2024.

Reglementările limitează amestecul la maximum 0,1% hidrogen în rețelele publice de gaze și 23% hidrogen în rețelele închise și, până în prezent, amestecurile de 20% au fost doar testate.

Prețul gazelor crește din nou în Marea Britanie. Facturile, cu sute de lire mai mari

De exemplu, proiectul „HyDeploy” al Northern Gas Networks, livrat în parteneriat cu Keele University, Cadent și Progressive Energy, prevede un amestec de hidrogen de 20% injectat într-o rețea de gaz existentă. S-a constatat că acest lucru nu a avut nici un impact asupra utilizatorilor de gaze, deschizând calea pentru un proces de rețea publică cu 670 de case și o școală în Winlaton, Gateshead.

ENA asigură publicul că nu va fi nevoie să-și schimbe boilerele, aragazele sau caloriferele.

De unde poate fi achiziționat hidrogen pentru uz casnic în Marea Britanie

Achiziția de hidrogen, prognozează ENA, va fi însă o provocare mai mare decât modernizarea infrastructurii. Organismul cere guvernului Regatului Unit să-și majoreze obiectivul pentru 2030 pentru generarea internă de hidrogen „cu emisii reduse de carbon” de la 5 GW la 10 GW.

Obiectivul de 5GW a fost inclus în Planul în zece puncte în 2020 și reiterat în Strategia privind hidrogenul, publicată în august 2021. Acesta acoperă hidrogenul verde produs cu energie electrică regenerabilă și hidrogenul albastru produs cu gaze naturale, colocat cu tehnologia de captare a carbonului.

ENA încurajează, de asemenea, guvernul să ia în considerare luarea unei decizii cu privire la locul hidrogenului pentru încălzirea clădirilor înainte de 2026. Aceasta este data prevăzută în Strategia pentru căldură și clădiri și a fost aleasă deoarece testele din primul sat din Marea Britanie care utilizează 100% hidrogen pentru încălzire și gătit urmează să fie finalizate în 2025.

Hidrogenul nu produce emisii de gaze cu efect de seră în punctul de ardere, așa că este prezentat ca o soluție pentru decarbonizarea sectoarelor, inclusiv încălzirea. Cu toate acestea, amprenta de carbon pe parcursul ciclului de viață a gazului va varia în funcție de modul în care este produs.

Majoritatea producției de hidrogen, la nivel global, este pe bază de combustibil fosil, iar această tendință poate fi observată în Marea Britanie. Națiunea a produs aproximativ 27 TwH de hidrogen în 2021, în principal din combustibili fosili. Această economie înseamnă că, în prezent, hidrogenul fosil este cel mai ieftin. Guvernele și sectorul privat s-au angajat să contracareze această tendință a prețurilor în următorii ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4]

tnără violată la o gară din Londra

Tânără de 18 ani violată la o gară din Londra de doi bărbați mascați

Economia Regatului Unit dă semne de revigorare. Este mai mare decât înainte de pandemie

Economia Regatului Unit dă semne de revigorare. Este mai mare decât înainte de pandemie