in

Facturile la energie EXPLODEAZĂ de mâine. Britanicii s-au repezit să trimită citirile contoarelor pentru a beneficia de prețuri mai mici

facturile la energie

Facturile la energie EXPLODEAZĂ de mâine, iar site-urile companiilor energetice s-au prăbușit azi, 31 martie, după ce utilizatorii au vrut să prindă ultima zi cu prețuri mai mici și să trimită citirile contoarelor înainte de creșterea plafonului.

Însă, multora dintre ei le-a fost imposibil să trimită consumul de gaz și electricitate furnizorilor, cu doar o zi înainte ca prețurile să crească pentru 22 de milioane de gospodării, arată Sky News.

Milioane de gospodării vor avea facturile la energie crescute la peste 1.971 de lire sterline pe an, când plafonul va fi schimbat la 1 aprilie.

Creșterea de 54% anunțată de autoritatea de reglementare OFGEM din Marea Britanie, care va adăuga 693 de lire sterline la costurile anuale ale unei gospodăriilor tipice, urmează unei creșteri de 12% în octombrie.

Utilizatorii au raportat că nu au putut accesa site-urile giganților energetici, cum ar fi British Gas, SSE, E.ON și EDF, pentru a-și trimite citirile contoarelor.

Grupurile de consiliere pentru consumatori i-au îndemnat pe britanici citească azi contoarele și să le trimită furnizorului înainte ca plafonul de preț să fie majorat, pentru a evita să plătească o rată mai mare pentru energia pe care o foloseau până atunci.

Creșterea facturilor la energie aruncă în aer rata inflației din Regatul Unit. Cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani

Martin Lewis, fondatorul Money Saving Expert, a declarat la începutul acestei săptămâni că, dacă clienții ar citi contorul pe 31 martie, ar putea arăta furnizorului lor exact cât au folosit înainte ca prețurile să crească.

Gospodăria medie ar putea economisi 47 de lire sterline la facturile de energie, trimițând astăzi citirea contorului.

Greg Jackson, fondatorul Octopus Energy, a declarat pe Twitter că firma sa are în prezent 2.500 de apeluri în așteptare.

„Într-o zi obișnuită aglomerată, ar fi 150. Ieri, am mărit numărul de servere pe care le avem cu 250% pentru a ajuta la ce se aștepta azi”, a spus el.

British Gas a declarat pentru Sky News că încearcă să afle când va fi rezolvată problema, dar nu a oferit alte detalii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

arme nucleare

Bombardiere rusești dotate cu arme nucleare, în spațiul aerian al UE

Marea Britanie sancțiuni

Marea Britanie, noi sancțiuni pentru propaganda rusă și măcelarul de la Mariupol