Inima unei studente s-a oprit după electrocutare în Parcul St James din Londra. O studentă universitară a suferit un stop cardiac și o leziune cerebrală gravă după ce a fost electrocutată în Parcul St J ames din Londra. Inima Anastasijei Grigorjeva s-a oprit în urma unui șoc electric puternic în faimosul parc regal, când piciorul ei a căzut printr-un grătar metalic care conținea un fir electric dezizolat.
Anastasija, în vârstă de 21 de ani, care a suferit o pierdere parțială de memorie ca urmare a incidentului, a inițiat acum o acțiune legală împotriva Royal Parks prin intermediul avocaților specializați în vătămări corporale de la Osbornes Law.
Cum s-a întâmplat?
Studentă la fizioterapie de la Universitatea Daugavpils din Letonia era împreună cu prietena sa, sora Snezana și iubitul acesteia, când au calcat pe un grătar metalic iluminat în luna iulie 2024 pentru a face o fotografie. Grupul se afla în vacanță, vizitând-o pe Snezana, care locuiește în Regatul Unit.
Snezana Grigorjeva, în vârstă de 27 de ani, din Wimbledon, a văzut-o pe Anastasija prăbușindu-se brusc, ca și cum și-ar fi rupt glezna, și scoțând un sunet stins.
Ea a declarat: „Tocmai îi dăruisem surorii mele un aparat de fotografiat Polaroid de ziua ei, iar ea voia să facă o fotografie pe grătarul metalic din parc, deoarece era luminat, fiind după lăsarea întunericului. Deodată am auzit-o scoțând un sunet slab și când m-am uitat, era întinsă pe jos, iar piciorul ei era în grătar.
„La început am crezut că și-a rupt piciorul, dar nu scotea niciun sunet și ar fi țipat de durere dacă și-ar fi rupt ceva. Am atins-o și am simțit o furnicătură în mână, așa că am strigat că este electrocutată.”
Realizând pericolul, iubitul Snezanei, Vladlens Mazalevskis, a intervenit curajos, apucând-o pe Anastasija și trăgând-o până a îndepărtat-o în siguranță. Medicii au declarat că reacția sa rapidă i-a salvat viața.
Citiți și: Fiul meu a murit în brațele mele, după ce medicii au ignorat cererea mea de cezariană
Snezana a adăugat: „Nici nu ne-am gândit că ne-am putea electrocuta și noi, ceea ce s-a și întâmplat, ci doar voiam să-i salvăm viața surorii mele. Am tras-o afară, dar nu mai respira. A fost înspăimântător. Prietenul meu i-a făcut resuscitare în timp ce eu am sunat la ambulanță și încercam să găsesc ambulanța în parc. Sora mea este cea mai bună prietenă a mea și alergam disperată, neștiind dacă este vie sau moartă.”
Poliția și paramedicii au ajuns rapid la fața locului și au reușit să-i repornească inima Anastasijei înainte de a o transporta la spital, unde a petrecut trei săptămâni la terapie intensivă. Pe lângă leziunea cerebrală, a suferit și o deteriorare a nervilor la nivelul piciorului.
Snezana acționează ca reprezentant legal al surorii sale.
Snezana, care acționează ca reprezentant legal al surorii sale, deoarece aceasta nu are capacitatea de a-și gestiona singură cazul, a adăugat: „Sora mea încă suferă de pierderi de memorie și nu își amintește nimic din perioada mai-iulie a acelui an. Uneori nu își amintește nici ce s-a întâmplat ieri sau în cursul dimineții. Aceasta îi afectează profund viața. De asemenea, nu poate îndoi corect piciorul, ceea ce o întristează foarte mult, deoarece nu poate merge normal.”
Departamentul Executiv pentru Sănătate și Siguranță a investigat incidentul, dar nu au fost aduse acuzații penale.
Snezana a declarat: „Am fost foarte nemulțumită de acest lucru, deoarece cineva trebuie să fie tras la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat surorii mele. Se afla într-un parc popular din centrul Londrei și așa ceva nu ar fi trebuit să fie posibil.”
Avocata specializată în vătămări corporale din cadrul firmei noastre ce o reprezintă pe Anastasija, a spus: „Clienta mea se bucura de o vacanță, vizitând-o pe sora ei, când viața i-a fost schimbată pentru totdeauna. Medicii au spus că a avut noroc să supraviețuiască șocului electric, iar familia ei este pe bună dreptate furioasă că așa ceva a putut să se întâmple. Aș îndemna Royal Parks să își recunoască răspunderea în această situație cât mai curând posibil, așa încât clienta mea să poată merge mai departe și să înceapă să își reconstruiască viața.”
Osbornes Law are o echipă de avocați specializați vorbitori de limba română. Atunci când ne contactați, veți vorbi cu cineva în limba română, iar dacă alegeți Osbornes să acționeze ca avocații dumneavoastră, aceștia vor fi implicați în caz în orice moment. Osbornes are sediul în Londra. Avem birouri în Camden și Hampstead și o echipă de peste 170 de angajați. De peste 50 de ani ajutăm oamenii și așteptăm cu nerăbdare să vă fim de ajutor.
Pentru a discuta cu unul dintre avocații noștri, contactați-ne sunând la 020 7482 8413