in

Alarmă meteo în Marea Britanie, după Ciara, vine furtuna Dennis. Cod portocaliu de vânt și ploi abundente

După furtuna Ciara care a provocat pagube importante și doi morți, în Marea Britanie, la sfârșitul săptămânii trecute, o altă furtună, botezată Dennis, se îndreaptă spre Regatul Unit și va ajunge aici în weekendul care urmează.

BBC anunță inundații în sud vestul Angliei și în unele părți din Țara Galilor, regiune care se va afla sub cod portocaliu pentru 24 de ore, de sâmbătă, de la ora 15.00.

De asemenea, sunt lansate avertismente galbene de vânt și ploaie abundentă pentru toată Anglia, Țara Galilor și sudul Scoției, pentru ziua de sâmbătă.

În unele părți, ploaia nu va încete timp de 48 de ore.

Biroul de Meteorologie prognozează cantități însemnate de apă care „pot pune în pericol viețile oamenilor”.

Locuințe și sedii de firme ar putea fi inundate, iar unele localități ar putea rămâne izolate, se mai arată în prognoza meteo.

De asemenea, există posibilitatea ca transportul public să fie anulat, iar condițiile de condus să fie foarte dificile.

Avertizarea acoperă 11 dintre cele 22 de comitate din Țara Galilor – Blaenau Gwent, Bridgend, Caerphilly, Cardiff, Merthyr Tydfil, Monmouthshire, Neath Port Talbot, Newport, Powys, Rhondda Cynon Taff și Torfaen.

Într-o declarație comună, rețelele de transport feroviar și de transport din Țara Galilor au anunțată că vor exista restricții de viteză, sâmbătă, ca o precauție pentru vânturile puternice prognozate și a precipitațiilor abundente.

Bărbat ucis în Anglia de un copac smuls de furtuna Ciara și căzut pe mașina lui

„Siguranța clienților și colegilor noștri este prioritară”, au arătat aceștia.

Podul A55 Britannia de peste strâmtoarea Menai a fost închis pentru rulote, motociclete și bicicliști, din cauza creșterii vitezei vântului.

Biroul de Meteorologie a spus că există șanse mari ca unele comunități să fie blocate din cauza drumurilor inundate.

Și feriboturile care pleacă din Țara Galilor ar putea avea întârzieri.

Duminica trecută, furtuna Ciara a lovit Țara Galilor, cu precipitații abundente, în anumite părți ale țării, o serie de școli fiind închise, iar multe mașini au fost abandonate în condiții de zăpadă.

În altă parte din Marea Britanie, doi bărbați au fost uciși din cauza vântului puternic.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Hampshire a murit duminică, după ce un copac a căzut pe mașina sa, iar marți, un bărbat de 60 de ani care îți plimba câinele a murit după ce o cracă de copac a căzut în timpul furtunii, în Liverpool.

Avertizare MAE

Ministerul român al Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, pentru perioada 15-16 februarie 2020, a fost emis cod galben de vânt și cod roșu de ploi din cauza prognozei cu privire la furtuna Dennis.

Zonele afectate se vor confrunta cu ploi torențiale, ninsori și rafale puternice de vânt.

Zborurile dinspre și către Marea Britanie ar putea întâmpina anumite modificări ale orarului de zbor.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor aeriene și aeroporturilor despre starea zborului pe care urmează să îl efectueze.
Psycho: Un român și-a ucis mama, pe care a sugrumat-o cu propriile mâini. Și-a plănuit fapta timp de o săptămână

Instituțiile financiare caută soluții post-Brexit. Prima bancă importantă care face concedieri la Londra