in

Daily Express: 700 de criminali străini, în Marea Britanie. Cetățenii români, pe primul loc
Peste 700 de persoane condamnate pentru crimă în Marea Britanie sunt de origine străină, cei mai mulți fiind cetățenii români, scrie Daily Express.

Astfel, datele obținute de publicația amintită arată că, în perioada 2015-2017, în Regatul Unit trăiau 700 de criminali condamnați în alte țări, 741 de violatori și 362 de infractori care au abuzat de copii, majoritatea din Europa de Est.În ceea ce privește persoanele condamnate pentru crimă, 510 dintre acestea aveau cetățenia română, 301 erau polonezi, iar 98 lituanieni.

David Spencer, de la Centrul de Prevenire a Criminalității, a spus: „Aceste cifre șocante arată că Brexit este așteptat pentru siguranța cetățenilor britanici.

„Odată ce va avea loc, se speră să se oprească venirea infractorilor, se vor efectua verificări penale adecvate, înainte ca oricui să i se permită să intre în țară, iar acei criminali europeni care sunt deja aici vor fi imediat deportați”.

Cifrele reale, se mai arată în articolul din Daily Express, ar putea fi chiar mai mari, deoarece au apărut la lumină numai atunci când s-au efectuat verificări asupra suspecților arestați în legătură cu suspiciunea de săvârșire a unor noi infracțiuni în Marea Britanie.

Nu este nimic altceva decât o rușine națională că mii de infractori străini condamnați au voie să intre și să trăiască în Marea Britanie, în ciuda faptului că au caziere penale îngrozitoare în propriile lor țări”, a declarat parlamentarul conservator Phillip Hollobone, un cunoscut politician anti-european.

„Aderarea noastră la UE și aderarea la libertatea de mișcare a făcut mai simplu pentru acești cetățeni UE să intre în țara noastră nedetectați”, a mai apreciat acesta.

Hartă a criminalității din Londra. Zonele în care locuiesc români, printre cele mai periculoase

WIzz Air și Ryanair schimbă politica de bagaje. Noutățile au intrat în vigoare de la 1 noiembrie

Irlanda. Trei romi au vrut să obțină 120.000 de euro despăgubiri în urma unui accident auto. Ce le-a spus judecătorul